Ücretli öğretmenler kadro istiyor

Kadro isteyen ücretli öğretmenler, yetkililere seslendi: “Hiçbir sosyal hakkı olmadan ücretli öğretmenlik adı altında çalışan öğretmenlerimizin prim gün sayısı üstünlüğüne göre öğretmen olarak atamalarını talep ediyoruz.”

Ücretli öğretmenler kadro istiyor

Kadro isteyen ücretli öğretmenler, yetkililerden seslerini duymasını istiyor. Ücretli Öğretmenler Derneği, öğretmenlik yeterliliğe sahip 3 yıl ve üzeri hizmeti olan ücretli öğretmenlerin kadroya alınmalarını talep etti.

Türkiye genelindeki ücretli öğretmenlerin sorun ve taleplerini içeren bir çalışma yapan Ücretli Öğretmen Dernekleri aldıkları kararları gerçekleştirdikleri ortak bir açıklamayla kamuoyuyla paylaştı.

Konuyla ilgili konuşan olarak açıklama yapan Bursa Ücretli Öğretmenler Derneği Başkanı Bengül Tuna, ücretli öğretmenliğin eğitimin kanayan yarası haline geldiğini belirterek, sorunlara kalıcı çözümler bulunmadığını söyledi.

Ekonomik şartların zor olduğu büyük şehirlerde, sosyal gelişmişliğin az olduğu kırsal bölgelerde kadrolu/sözleşmeli öğretmenin durmamasından dolayı okullardaki açığın ücretli öğretmen ile kapatıldığını vurgulayan Tuna, anca ücretli öğretmenlerin kadrolu/sözleşmeli öğretmenin sahip olduğu özlük haklarının hiçbirine sahip olmadığını söyledi.

“ÇÖZÜM KALICI İSTİHDAM”…

Tuna şöyle devam etti:

“Ücretli öğretmenlerin yaşadığı sorunların kalıcı çözüme kavuşturulması, ülkemizdeki öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmenlerin tecrübelerinden faydalanılarak karşılanması ve ek ders ücreti ile çalışan öğretmenlerimize özlük haklarının teslim edilmesi amacı ile yetkililere yol gösterici olacağını düşündüğümüz ortak bir çalışma yapmaya ihtiyaç duyulmuştur. Hiçbir sosyal hakkı olmadan ücretli öğretmenlik adı altında çalışan öğretmenlerimize olası kadro ihdasında talebimiz; KPSS ve aktiflik şartları aranmaksızın, öğretmenlik vasfı taşıyan öğretmenlerimizin prim gün sayısı üstünlüğüne göre öğretmen olarak atamalarını talep ediyoruz. Ücretli öğretmenlikte matematiksel olarak 90 yıl çalışma ile ancak emekli olunabilmektedir. 20 yıldan fazladır devam eden sosyal, ekonomik ve hukuksal yönden hiçbir evrensel hukuk normuna uymayan bu istihdam modelinin kaldırılması esas ve doğru olandır. Bu sistemin ürettiği, uzun süre emek vermiş, yaşı ilerlemiş, yapacak başka bir işi bulunmayan, öğretmenlik vasfını taşıyan ücretli öğretmenlerden belirli şartları taşıyanların kalıcı istihdamı sağlanarak emekleri karşılık bulacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X