Ücretsiz kanser taraması

Osmangazi Belediyesi’nin, Osmangazi Halk Sağlığı Merkezi ile birlikte 6 yıldır yürüttüğü kanserle mücadele programı kesintisiz şekilde sürüyor.

Ücretsiz kanser taraması

Kanserle mücadelede en etkin yöntemin erken teşhis ve sonrasında uygun tedavinin olduğuna dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Toplum sağlığının korunması son derece önemli. Osmangazi Belediyesi olarak, Halk Sağlığı Merkezimizle birlikte 6 yıldır yürüttüğümüz ortak çalışma ile, vatandaşlarımızı ücretsiz olarak Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne taşıyarak, onların göğüs, rahim ağzı ve kolorekral kanser taraması, mamografi çekimi, smear ve HPV testlerini periyodik şekilde yaptırmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.   

    

Son yıllarda çağın hastalığı olarak kabul edilen kanserle mücadelede, toplumsal bilincin büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Ne yazık ki toplumsal bilinç fazla oluşmuş değil. Osmangazi Halk Sağlığı Merkezimizle birlikte yürüttüğümüz çalışma kapsamında, vatandaşlarımızın aile hekimleri ve aile sağlığı merkezlerimiz aracılığı ile haftanın 5 günü düzenli şekilde KETEM’e ücretsiz bir şekilde ulaşımında destek sağlıyoruz. 30 – 65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46 – 69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50 – 70 arası kadın ve erkekler de kolerektal kanser taramalarını ücretsiz bir şekilde yaptırabilirler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X