‘Ücretsiz kanser taraması için bekliyoruz’

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kanser hastalığında erken teşhisin önemine vurgu yaparak, tüm Yıldırımlıları ücretsiz kanser taraması için KETEM’e beklediklerini söyledi.

‘Ücretsiz kanser taraması için bekliyoruz’

Yıldırım Belediyesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliği çerçevesinde Yıldırım’da ücretsiz kanser taramaları devam ediyor.

 

Yapılan proje kapsamında ilçede Ağustos ayı içerisinde 235, 2015 yılı genelinde ise 732 kadına ücretsiz kanser taraması yapıldı.

 

Son yıllarda kanser vakalarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çağımızın hastalığı olarak nitelendirebileceğimiz kanser, yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin hızla yayılıyor. Bu amansız hastalıkla mücadelenin yolu erken teşhis ve tedavi ile mümkün. Biz de başta Yıldırımlı kadınlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimizde kansere karşı bilinç uyandırmayı vazifelerimizin başında görüyoruz” dedi.

PERİYODİK KONTROLLER ÖNEMLİ

Kanserin teşhisinde geç kalmanın tedavi sürecini zorlaştırdığını kaydeden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kanserle mücadelede en önemli unsur belirli aralıklarla yapılan periyodik kontroller olmalıdır. Sağlık taramalarına özellikle risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arası vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

Yapılan çalışmalar neticesinde Yıldırım’daki yaşam kalitesinin artacağını da vurgulayan Başkan Edebali, “Yapılan bu taramalar sayesinde hemşehrilerimizin, varsa erken dönemde kanser hastalığı teşhis edilerek tedavilerinin başlanması ve yaşam kalitesinin arttırılması amaçlanmakta. Yıldırım’da geleceğin teminatı sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz ancak sağlıklı yetişkinlerin bulunduğu bir toplumda mümkün olabilir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X