Ucu açık tıp!

ÖSYM’nin test yöntemiyle yaptığı Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı bu yıl “açık uçlu yazılı sınav”a dönüştürmesi, tıp dünyasını sarstı. Hekimler, sınav sonuçların artık adil olmayacağı görüşünde.

Ucu açık tıp!

ÖSYM, daha önce sınavda sorulan yanlış soruların mahkemece iptalini gerekçe göstererek Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) artık “açık uçlu yazılı sınav” sistemine geçileceğini açıkladı. 

ÖSYM internet sitesinde “2013-TUS Sonbahar Dönemi İdare Mahkemesi Kararıyla İptal Edilen 6 Soru Sonrası Yapılacak İşlemler Hakkında Açıklama” başlığıyla yer alan duyuru, tıp dünyasında şok etkisi yarattı. Açıklamanın sonuç bölümündeki 5. maddede yer alan, “Benzer sorunların oluşmaması için açık uçlu sorularla sınav (yazılı sınav) sistemi TUS’ta da uygulanacaktır” ifadesi, adayları şaşırttı. Yazılı sınav sonuçlarını inceleyen komisyonun adil olmayacağı endişesi taşıyan tıp dünyası, bu tür tartışmalara fırsat tanımayan test uygulamasına geri dönülmesini istiyor.

Bu arada, TUS 2013 Sonbahar Dönemi Sınavı’nda 6 sorunun iptalinden sonra oluşan sonuçlarına göre tercih yapma hakkı bulunan tüm adaylar için TUS tercih işlemleri bugün sona eriyor.

BURSA TABİP ODASI: ADİL OLMAZ, KARŞIYIZ

Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın, yazılı sınavların tek şıkkı ihtiva etmeyen ucu açık sorulardan oluştuğunu belirterek, bu sisteminin adil olmayacağını ve test yöntemine geri dönülmesi gerektiğini vurguladı. Adayların cevaplarını kimin ve hangi adil sistemin değerlendireceğini sorgulayan Dr. Aydın, “Bu tür kuşkuları ancak test sınavları giderebilir. Bir komisyon toplayıp, ucu açık sorulara verilen cevapları değerlendirmeye kalkarsanız, zaten tarafsız olamazsınız. Bu sisteme karşıyız. derhal geri adım atılmalı” dedi.

Böyle bir sistemin özellikle tıp mesleğine yararı olmayacağını anlatan Dr. Aydın, “Son derece yoruma açık olan bu sınavların sonuçlarını, doğru cevaplar vermiş olsanız bile artık kimse tatmin edemez” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X