UEDAŞ’tan AR-GE atağı

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) Genel Müdürü Mesut Efe, TÜBİTAK ile işbirliğinde tüm Türkiye’deki elektrik dağıtım hizmetinin verimliliğini artıracak yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

UEDAŞ’tan AR-GE atağı

Efe, ”Trafoların yaşlanma evrelerini çıkartıp, zamanla kayıplarının neler olduğunu hızla tespit eden bir proje üzerinde 1 yıldır çalışıyoruz. Bittiğinde tüm Türkiye’nin faydalanabileceği bir proje olacak” dedi. 

UEDAŞ’ın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Efe, Türkiye’de 2016 yılında toplam elektrik satışına esas büyümenin yüzde 3,22 civarında seyrettiğini ancak kendi bölgelerinde bunun yüzde 5,1 olarak gerçekleştiğini belirtti. Elektrik dağıtımındaki tüm taleplere yetişebilmek için daha çok yatırıma ihtiyaç olduğunu vurgulayan Efe, üçüncü uygulama dönemi olan 2016 ile 2020 yılları arasında bölgeye toplamda 1,3 milyar lira yatırım planlamasını yapıldığını söyledi. 

Müşteri memnuniyetinin kendileri için ‘olmazsa olmaz’ derecesinde önemli olduğunu dile getiren Efe, bölgede yaklaşık 8 milyon civarında insana hizmet verdiklerini ve yazın ise bu rakamın 12 milyona kadar çıktığını kaydetti.

Mesut Efe, kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik enerjisi sağlamak için Ar-Ge çalışmalarını artırdıklarının altını çizerek, ”2017’nin sonuna doğru tamamlayacağımız proje ile sistematik bir şekilde arızalarımızı takip ediyor, hem ekiplerimizi yönlendiriyor hem de oturduğumuz yerde Çanakkale’deki bir elektrik kesintisini bir alternatiften beslemek suretiyle anında müdahale ediyor olacağız. Bu sistem belli merkezlerde şu anda çalışmaya başladı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X