UEFA karar aldı; Türk kulüpleri şokta!

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin ardından UEFA tarafından kurulan üçüncü lig olan Konferans Ligi’nin detayları açıklandı. 2021-22 sezonuyla birlikte yola koyulacak yeni turnuva, iki numaralı kupa olan Avrupa Ligi’nin formatının değişmesine neden oldu, Türkiye’ye darbe indirdi.

UEFA karar aldı; Türk kulüpleri şokta!

Avrupa kupalarının kriterlerini güncelleyen UEFA’nın yeni statüsü Türkiye’ye olumsuz etkide bulundu. Konferans Ligi’nin kurulmasıyla birlikte Avrupa Ligi’ne doğrudan takım sokma fırsatımız ortadan kalktı.

Konferans Ligi’ne iki takım gidiyor
Milliyet’in haberine göre; UEFA tarafından yapılan duyuruda yeni turnuvanın formatı ve maç takvimi açığa kavuştu. Konferans Ligi’ne Türkiye’den iki takım katılacak, Süper Lig’i dördüncü sırada tamamlayan ekip ikinci ön eleme turundan, üçüncü sırada bitiren takım ise üçüncü ön elemeden yola koyulacak.

UEFA güncelledi, format değişti
Avrupa’nın üç numaralı kupasının kurulmasıyla, iki numaralı turnuva olan Avrupa Ligi gelecek sezondan itibaren 48 yerine 32 takımla oynanacak. Bu durumda turnuvaya katılımla ilgili kriterler güncellendi.

İlk dörtteki ülkeler full çekiyor 
UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Ligi’nin grup aşamasına UEFA Ülke Sıralaması’ndaki 4 ülkenin kupa galipleri ve ligi beşinci bitiren takımları direkt katılacak.

Geri kalanların tümü ön elemede
5. sıradaki ülke kupa galibi ve dördüncüsünü, 6. olan ülke ise kupa galibini gönderecek. Bu sıralamanın dışındaki tüm ülkelerin takımları yeni formata göre, Avrupa’nın iki numaralı kupasına ancak eleme turlarından iştirak edebilecek.

Devler Ligi’nden sonra Avrupa Ligi kâbusu
Galatasaray, Beşiktaş, Alanyaspor, Başakşehir’in elendikleri sezonda yoluna sadece Sivasspor ile devam eden ve lig şampiyonunu Şampiyonlar Ligi’ne direkt gönderememe tehdidi ile karşı karşıya kalan Türkiye, Avrupa Ligi’ne gruplardan katılma hakkını ise şimdiden kaybetti.

Türkiye için iyi sonuç doğurmadı
UEFA tarafından kurulan ve önümüzdeki sezon start alacak Konferans Ligi, bu açıdan Türkiye için iyi bir sonuç doğurmadı. Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan takım, gelecek sezonki UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanacak ancak direkt gruplara kalmayacak.

Avrupa Ligi’ne sadece bir takım
Çünkü açıklanan yeni formattaki ilk 6 ülkenin temsilcileri dışındaki ülkelerden gelecek tüm takımlar Avrupa Ligi’ne ancak eleme turlarından iştirak edebilecek. Konferans Ligi’ne iki takımını gönderecek olan Türkiye önümüzdeki sezondan itibaren Avrupa Ligi’ne ise sadece bir takım gönderecek.

Kupayı kazanan play-off’a katılacak
Türkiye’nin tek temsilcisi de gruplara kalmak için extra çaba sarfedecek. Türkiye Kupası’nı kazanan ekip, Avrupa Ligi’ne play-off turundan başlayacak.

UEFA katılım listesini yayınladı
2021-22 sezonundan itibaren hangi ülkenin hangi lige kaç takımını göndereceği ve bu takımların kaçıncı turdan mücadeleye başlayacaklarına ilişkin UEFA, resmi internet sitesinden yayınladığı görselle futbolseverleri bilgilendirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X