Üftade Dergahına ziyaretçi akını

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl Mart ayında restorasyonunu tamamlayıp hizmete açtığı Üftade Dergahı yoğun ilgi görüyor.

Üftade Dergahına ziyaretçi akını

Osmangazi İlçesi İvazpaşa Mahallesi’ndeki tarihi dergahta bir taraftan Somuncu Baba Vakfı tarafından hafızlık için çalıştırılan talebeler ders yaparken, alt katta da Üftade Hazretleri’ne ait eşyalar sergileniyor.

Kestanelik Caddesi üzerindeki dergaha araçları ile gelen vatandaşlar hem park sıkıntısı yaşamazken, hem de Üftade Dergahını rahatlıkla ziyaret edip, camide zikir yapabiliyorlar.

Somuncu Baba Vakfı tarafından dergahın bahçesinde günlük olarak mahallenin ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımı da sürüyor. Dergah’ta 10 hafızlık talebesi her gün Kur’an-ı Kerim ezberliyor. Ayrıca alt kattaki sergi odalarında, Üftade Hazretlerinin gömlekleri, şalvarı, bastonları, nalınları, kuşak ve ibrikleri ile tesbihleri görülebiliyor. Aziz Mahmud Hüdai Hazretlerinin Bursa sokaklarında ciğer sattığı sopalarda sergileniyor. Dergah’ın üst katında haftada bir sohbet toplantıları tertiplenirken, ziyaretçilere de dergahın detaylı fotoğraflarının yer aldığı kitapçıktan da hediye ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X