Uganda’da ’Sakarya Orhan Cami’ Hizmete Açıldı

Gönüleli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin girişimleri ve Sakaryalı hayırseverlerin destekleri ile Uganda’da hayata geçirilen ‘Sakarya Orhan Camii’…

Uganda’da ’Sakarya Orhan Cami’ Hizmete Açıldı

Gönüleli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin girişimleri ve Sakaryalı hayırseverlerin destekleri ile Uganda’da hayata geçirilen ‘Sakarya Orhan Camii’ ibadete açıldı. Camii açılışı için Afrika’ya giden Sakarya heyetinde yer alan Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin ve Avukat Cihad Gökdemir Uganda ve Komor Adaları izlenimlerini Divan Kitap Kafe’de gerçekleştirilen söyleşide Sakaryalılar ile paylaştı. Uganda izlenimlerinin hayatına farklı bir anlam kattığını aktaran Alpay Şirin, “Uganda hayatımızın dönüm noktası oldu. Ülkede yüzde 40’ı bulan bir Müslüman nüfus var. İnsan yaşamının ortalama 45-50 yıl sürdüğünü düşünelim. Afrikalı kardeşlerimizin yaşam koşulları, imkanları, sağlık durumları o kadar kötü ki ülkede o yaşlarda insana rastlayamıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Şirin konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Temiz içmesuyuna ulaşmaktan tutun da birçok ciddi sağlık sorunuyla karşı karşıya bir hayat onları bekliyor. Altyapı ve belediyecilik konusunu konuşmaya dahi lüzum göremiyorum. Çünkü altyapı, asfalt ve diğer hizmetleri alamıyorlar. Kara kıtadaki kardeşlerimiz zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. İnşallah en kısa zamanda daha iyi bir yaşam şartlarına sahip olabilirler.” Afrika’nın hangi bölgesine gidilirse gidilsin zor şartlarda yaşam mücadelesi veren insanlara rastlanılacağını aktaran Avukat Cihad Gökdemir ise, “Yardım gönüllüsü kardeşlerimiz mutlaka o toprakların nefesini hissetmeliler. Oradaki izlenimlerim beraberinde söyleyebilirim ki ülkemiz insanı Afrika’da ne olup bittiği konusunda çok az bilgiye sahip. Ben bu konuda daha kapsamlı araştırmalar ve önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda örneğin yeni Araştırma Enstitüleri kurulabilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X