Uğur Mumcu Mudanya’da anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 24. yılında kendi adını taşıyan Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı.

Uğur Mumcu Mudanya’da anıldı

ÖMER BİLİK

Mudanya CHP Gençlik Kolları’nın düzenlediği Anma Gecesi’nde  CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Uğur Mumcu’nun gazeteci kimliğini anlatırken, “Evinin önünde hunharca katledilen Uğur Mumcu’nun adı ülkenin dört bir yanında yaşıyor. Aydınlık nesillerin yetişebilmesi için bilim ve kültür yuvalarına onun ve onun gibi katledilen değerli insanların adları veriliyor. Kendilerini minnetle anıyoruz” dedi.

Programda, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Kadın Kolları Başkanı Sevtap Esen ve Gençlik Kolları Başkanı Emre Yiğit’in hazırladığı Orotoryo da yeraldı.

ÖNEMLİ DERSLER ÇIKARDIK

Geceye katılan Sunay Akın, Uğur Mumcu’nun hayatından kesitler sundu, bilinmeyenleri ve merak edilenleri anlattı. Akın’a eşlik eden Cihan Yıldız ise söylediği türkü ve şarkılar ile geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşatırken, Mudanyalılar da Yıldız’ın söylediği şarkılara eşlik etti. Gecede konuşan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu gece anlatılanlardan çok önemli dersler çıkardık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X