Uğur Mumcu’yu unutmadık

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’de Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda katledilişinin 27’inci yılında anıldı.

Uğur Mumcu’yu unutmadık

DERYA DEMİR PINAR

Türkiye genelinde olduğu gibi dün Bursa’da da anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi öncülüğünde Setbaşı Mahfel önünde toplanan grup, katliamın 27 yıldır aydınlatılamamasını protesto etti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, sendikalar, sivil toplum örgüt temsilcileri ve gazetecilerin de katıldığı etkinlikte ortak açıklamayı ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Rabia Deniz yaptı.

‘MUMCU, GÜÇ ODAKLARINA KARŞI…’

Deniz, şöyle konuştu: ”Uğur Mumcu gerçekleri değiştirmeye çalışan tüm güç odaklarına karşı doğrudan yana olmayı tercih etti. O, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinin, Atatürk ilkelerinin korunması kavgasının öncülerindendi. Bu azmi ve kararlılığı nedeniyledir ki, ölümünden sonra da onun izinden giden meslektaşları eliyle hala konuşmaya ve gerçekleri yazmaya devam ediyor.”

‘BASIN ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR…’

Konuşmanın ardından Setbaşı Köprüsü’nden harekete geçen grup, Mumcu’nun katillerinin 27 yıldır bulunamamasını protesto ederek, “Özgür basın susturulamaz” ve “Basın şehitleri ölümsüzdür” sloganları attı. Heykel Atatürk Anıtı’na kadar kortej halinde yürüyen grup, burada İstiklal Marşı’nın okuduktan sonra Uğur Mumcu’nun anısına anıta çelenk bıraktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X