Uğur Okulları’ndan değerlendirme raporu

Uğur Okulları Akademik Kurulu ve branş öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ilkokul, ortaokul ve liseyi kapsayan 172 sınıf düzeyi için 53 dersin taslak öğretim programını askıya çıkarmasına ilişkin değerlendirme ve öneri çalıştayını Ankara Yaşam

Uğur Okulları’ndan değerlendirme raporu

10 Şubat’a kadar kamuoyunun görüş ve önerilerine açılan taslak için Türkiye genelindeki 180’e yakın kurumunda bin 500’ü aşkın öğretmen ile yaklaşık 20 gündür yeni müfredat üzerinde çalıştıklarını ve yeni müfredatı incelediklerini söyleyen Uğur Okulları Lise ve Ortaokuldan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Kulaberoğlu, “Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarımızda uygulanmakta olan müfredatlarla ilgili yeni bir taslak çalışma başlattı ve bu taslak çalışmayla ilgili bütün paydaşların, kamuoyunun önerilerini ve beklentilerini almak üzere bir tarih verdi. Biz Uğur Okulları olarak 13 Ocak tarihinde ilan edilen bu taslaklar üzerinde detaylı bir şekilde çalışma başlattık. 

Uğur Okulları’nın Türkiye genelindeki 180’e yakın kurumunda bin 500’ü aşkın öğretmen yaklaşık 20 gün yeni müfredat üzerinde çalıştı. Yeni müfredatı detaylı inceleyerek Milli Eğitim Bakanlığı’na öneride bulunmak arzusundaydık. Yaşamkent Kampüsümüzde sabah erken saatlerde başlayan çalıştayda Uğur Okulları’nın ilköğretim, ortaokul ve lise Akademik Kurulları öğretmenlerimiz, okullarımızdan gelen bu raporların üzerinde son değerlendirmelerini yaptı ve Milli Eğitim Bakanlığı için 200 sayfanın üzerinde ve 500’e yakın öneri raporu oluşturdular” ifadelerini kullandı.

Çalıştayı önemsediklerini belirten Kulaberoğlu, “Herkes münferit olarak, bireysel olarak ya da okul olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na önerilerde bulunabilir. Bu öneriler düşündüğünü ifade etme şeklinde olur ama biz bunu tabandan gelen, uygulayıcılarından gelen, okuldan gelen, öğretmenlerin değerlendirmeleri ile ve bu öğretmenlerimizi yönlendiren akademik kurulumuzun yine öğretmenlerle beraber yaptığı çalışmasıyla raporumuzu konsolide ettik. Akademik ve güçlü bir rapor olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X