UHKİB’de nöbet değişim

Bursa’da tekstille entegre çalışan hazır giyimin, ihracatını sektör genelinin iki katına yakın artırmayı başardığına dikkat çeken Şenol Şankaya, bu yüksek performansın kent için kıvanç verici olduğunu söyledi.

UHKİB’de nöbet değişim

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde (UHKİB) görevi tek aday olarak seçime giren Nuvit Gündemir’e devreden Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, sektörün Bursa’da Türkiye genelinden daha hızlı büyüdüğüne dikkat çekti.

Şankaya, UHKİB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, önce yeni seçilen yönetime başarı diledi. Hazır giyim sektöründe son yıllardaki en sevindirici olayın Bursa’nın her yıl Türkiye ihracatının üzerinde performans göstermesi olduğunu belirten Şankaya, ”Bu durum kent için kıvanç verici.

Geçen yıl Türkiye’de hazır giyim ve konfeksiyonda binde 5 artış varken, Bursa olarak yüzde 9,5-10’a yakın bir performans ortaya koyduk.

Bu çok güzel bir gelişme. 2018’in ilk 3 ayda da yüzde 10-10,5 olan Türkiye genelindeki ihracat, yine Bursa’da yüzde 18 oldu. Şehirde, hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki gelişme Bursa ve bölgemiz açısından çok güzel sinyal veriyor” dedi.

KIVANÇ VERİCİ BİR OLAY

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünü aslında Bursa’da kurulu tekstil firmaların büyüttüğünü dile getiren Şankaya şunları kaydetti: ”Aramızda birçok arkadaşımız hem tekstil hem de konfeksiyona entegre olarak girerek buraya büyük katkı sağladı.

Aynı zamanda konfeksiyonda çok yetenekli ve çok becerikli olan arkadaşlarımız da son yıllarda gösterdikleri üstün performansla UHKİB’in rakamlarına çok büyük değer kattı.

Onun için ben hepinizi kutluyorum. Bursa için kıvanç verici bir olay. 2018-2019’da da devamını diliyoruz.”

SEKTÖRÜ 4.0’A ADAPTE EDECEK PROJE

UHKİB’in son yönetimi olarak ‘sanayi 4.0′ alanında bir projeye başladıklarını ifade eden Şenol Şankaya, ‘’16 Mart’ta Ekonomi Bakanlığı tarafından da onaylandı.

Yeni yönetim de bu projeyi alıp hayata geçirecek. Bursa’da hazır giyim ve konfeksiyonu Türkiye genelinde 4.0’a adapte edecek ilk büyük projemiz olacak” diye konuştu.

UHKİB’İN YENİ BAŞKANI GÜNDEMİR

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB) dün UİB’de gerçekleştirilen olağan genel kurulunda, mevcut Başkan Şenol Şankaya yasa gereği yeniden aday olamadığından görevi Nuvit Gündemir’e devretti.

Tek listeli seçimde üyelerin desteğini arkasına alarak başkanlık koltuğuna oturan Safran Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gündemir’in yönetiminde şu şirketlerin temsilcileri yer aldı: ”Akbaşlar Tekstil, Emirali Tekstil, Küçükçalık Tekstil, Mass Konfeksiyon, Miya Konfeksiyon, Nurel Tekstil, Timhan Klima Soğutma Tekstil, Yeşim Satış Mağazaları, Yeşim Tekstil, 3F Tasarım Tesktil.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X