UİB şubatta 2,6 milyar dolarlık ihracat yaptı

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) şubatta, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 0,31 azalışla 2 milyar 615 milyon dolarlık ihracata imza attı.

UİB şubatta 2,6 milyar dolarlık ihracat yaptı

UİB’den yapılan açıklamaya göre, birliğin 12 aylık dönemdeki ihracat tutarı 31 milyar 841 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) şubat ayı ihracatı yüzde 0,13 düşerek 2 milyar 267 milyon dolar oldu.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliğinin (UTİB) dış satımı yüzde 4,05 artarak 96,8 milyon dolara çıktı.

Şubatta 60,2 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinin (UHKİB) ihracatı yüzde 14,2 arttı.

Geçen ay Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) 10,7 milyon dolar, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) de 5,6 milyon dolarlık ihracat kaydetti.

UİB üzerinden ihracat kaydı yapılan ve “diğer” başlığı altında listelenen sektörlerin şubat ayı dış satımının ise 174 milyon dolar olduğu bildirildi.

İHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X