Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

UİB’de kan kaybı sürüyor

Haziran ayı ihracatında Türkiye genelinde yüzde 6,4 olarak kayıtlara geçen düşüş, Bursa’da kurulu Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde (UİB) yüzde 5,03 oldu.

Haziran ayı ihracatında Türkiye genelinde yüzde 6,4 olarak kayıtlara geçen

Birlik, geçen ay 2 milyar 68 milyon dolarlık dış satıma aracılık etti. Otomotiv ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,67 düşüşle 1 milyar 800 milyon dolara inerken, tekstilde yüzde 13,02 düşüş yaşandı ve sektörün dış satımı 99,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatı da yüzde 10,59 düşüşle 44,2 milyon dolarda kaldı. Buna karşın yaş meyve sebze dış satımı yüzde 22,67 26,2 milyon dolara çıktı. UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, Yunanistan’da yaşanan ekonomik krize bağlı gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, ”Türk ihracatçısı olarak bu ülkede yaşanan krizin en büyük ticaret ortağımız olan Euro bölgesi ülkelerine sıçramamasını temenni ediyoruz” dedi.


Avatar Seç KAPAT
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,12 artışla 13.889,37
Sıradaki Haber Borsa güne yükselişle başladı