UİB’de kan kaybı sürüyor

Haziran ayı ihracatında Türkiye genelinde yüzde 6,4 olarak kayıtlara geçen düşüş, Bursa’da kurulu Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde (UİB) yüzde 5,03 oldu.

UİB’de kan kaybı sürüyor

Birlik, geçen ay 2 milyar 68 milyon dolarlık dış satıma aracılık etti. Otomotiv ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,67 düşüşle 1 milyar 800 milyon dolara inerken, tekstilde yüzde 13,02 düşüş yaşandı ve sektörün dış satımı 99,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatı da yüzde 10,59 düşüşle 44,2 milyon dolarda kaldı. Buna karşın yaş meyve sebze dış satımı yüzde 22,67 26,2 milyon dolara çıktı. UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, Yunanistan’da yaşanan ekonomik krize bağlı gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, ”Türk ihracatçısı olarak bu ülkede yaşanan krizin en büyük ticaret ortağımız olan Euro bölgesi ülkelerine sıçramamasını temenni ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X