UİB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Birlik üyesi firmalarca bu yılın ocak-temmuz döneminde yapılan dış satım geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,07 artarak 19,9 milyar dolar, 12 aylık ihracat ise yüzde 15,30 artarak 32 milyar dolar olarak gerçekleşti.
UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, Birlik olarak temmuz ayındaki ihracat performansından memnun olduklarını ve hedefe doğru hızla ilerlediklerini belirtti. Çelik, artık ekonomi, üretim, istihdam ve özellikle ihracata odaklanılması gerektiğini vurgulayarak, ”Ülke ekonomimizin büyüme trendini devam ettirmesi gerekiyor.
Bu noktada ihracat olmadan büyüme ve kalkınmadan söz edemeyeceğimizi bir kez daha yinelemek istiyorum. Dolayısıyla yeni dönemde ihracat odaklı bir üretim stratejisi ve doğru planlamayla hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Flipboard