UİB’den ihracat yüzde 33 arttı

Otomotivin dışa açılan kapısı Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB), ocak ayında aracılık yaptığı ihracat yüzde 33,81 artışla 2,1 milyar dolara ulaştı.

UİB’den ihracat yüzde 33 arttı

UİB’den yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’nin genel sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği UİB, 2017 yılına ihracat artışıyla başladı. Ülke genelinde dış satım rakamlarında düşüşlerin yaşandığı 2016 yılında ihracatını bir önceki seneye oranla yüzde 11 artıran UİB, başarılı performansını ocak ayına da taşıdı. Yılın ilk ayında Birliğin aracılık ettiği dış satım yüzde 33,81 artışla 2,1 milyar dolara çıktı. Bunun 1,8 milyar dolarını yüzde 40 artış hızına ulaşan otomotiv ve yan sanayi sektörü gerçekleştirdi. UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, 2017’de de aracılık ettiğimiz ihracatı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

REFORM BEKLENTİSİ

İhracatçılar olarak ihracatı destekleyen ve gelişmesi noktasında katkı sağlayacak reformların devamını beklediklerini belirten Sabuncu, şöyle devam etti: ”Hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda yürürlüğe giren başarılı ihracatçıya yeşil pasaport uygulamasının bizler için oldukça değerli olduğunu söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde, ihracatı destekleyen bu tarz reformların artarak devam etmesi durumunda, tüm bu iyileştirici desteklerin karşılığını ihracat artışı ve büyüme olarak alacağımızı ve ihracatçılar olarak ülke ekonomisine katkımızın da artarak devam edeceğini düşünüyorum.”

HANGİ SEKTÖR NE KADAR İHRACAT YAPTI?

Sektör    Tutar ($)

Otomotiv  1,8 milyar

Tekstil 92,6 milyon

Hazır giyim 39,4 milyon

Meyve Sebze Mam. 13,8 milyon

Yaş Meyve Sebze 5,4 milyon

Diğer 115,7 milyon

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X