Ukrayna krizinin gölgesinde G20

Dünyanın önde gelen 20 sanayi ülkesinin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı G20 Zirvesi Avustralya`nın Brisbane kentinde başladı.

Ukrayna krizinin gölgesinde G20
Zirvede ekonominin başlıca gündem maddesi olması bekleniyordu ancak ekonomi konuları yeniden tırmanan Ukrayna krizinin gölgesinde kaldı.
 
G20 Zirvesi Avustralya’nın Queensland eyaletinin başkenti Brisbane’de başladı.
 
Küresel ekonomiyi değerlendirmek üzere bir araya gelen liderlerin gündeminde yine Ukrayna krizi vardı.
 
İngiltere Başbakanı David Cameron Rusya’ya uygulanan yaptırımların genişletilebileceği uyarısında bulundu.
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy da basın açıklamalarında Rusya’yı hedef aldı.
 
Ban Ki-mun, ‘Dünya bir nevi ‘Soğuk Savaş’ tarzında ikiye bölünmüş durumda. Çözülmeyi bekleyen sorunların Minsk protokolüne ve Rusya’nın da kabul ettiği, hatta AB ve ABD tarafından hafifletilen muhtıraya uygun bir şekilde sonuca bağlanmasını umuyorum’ dedi.
 
TÜM YOLLAR DENENECEK
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel de zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir uzlaşmaya varılmasının pek mümkün görünmediğini ifade etti.
 
AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ise şu anki en büyük endişenin G20 Zirvesi’nin gündeminde olmamasına rağmen Ukrayna’daki durum ve artan askeri gerilimın olduğunu söyledi.
 
Rompoy, ‘AB sorunun siyasi çözümü olduğuna inanmayı sürdürüyor. Yaptırımlar da dahil olmak üzere sahip olduğumuz tüm diplomatik yollara başvurmaya devam edeceğiz.”
 
Bu gergin ortamda dünyanın önde gelen liderleri bugün de başta vergi kaçakçılığı olmak üzere küresel mali konuları masaya yatıracak.
 
OBAMA İLE GÖRÜŞECEKLER
 
Avrupa ülkelerinin hükümet ve devlet başkanlarının Rusya’ya karşı atılacak adımlarla ilgili olarak bugün Avustralya’da ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X