Ukrayna’da 3 bin asker, ayrılıkçıların safına geçti

Ukrayna Askeri Başsavcısı Anatoliy Matios, Ukrayna’da geçen yıldan bu yana 5 bin polis ve 3 bin askerin, ülkenin doğusunda faaliyet gösteren Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların safına geçtiğini söyledi.

Ukrayna’da 3 bin asker, ayrılıkçıların safına geçti

Ukrayna’da toplam 8 bin güvenlik görevlisinin ayrılıkçıların safına geçtiğinin tespit edildiğini söyleyen Başsavcı Matios, bu kişiler hakkında vatana ihanet suçundan dava açılacağını dile getirdi. 

Ukrayna’da geçen yılın şubat ayında Rusya yanlısı olarak bilinen dönemin Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Batı yanlısı grupların isyanıyla ülkeden ayrılmak zorunda kalmasından sonra Rusya Kırım’a müdahale etmiş ve bu esnada, Kırım’daki yerel polis birliklerinin büyük kısmı, Rusya yanlısı milislerin safına geçmişti. 

Rusya’nın Kırım’ı ilhak ettiğini açıklamasından sonra da, Kırım’daki bazı yüksek rütbeli Ukraynalı komutanlar, Rus ordusuna geçtiklerini açıklamıştı. Benzer bir durum, geçen yılın nisan ayında Doğu Ukrayna’daki çalkantıların başlamasından sonra görülmüş ve bölgenin yerel halkından olan polis birliklerinin büyük bölümü, ayrılıkçıların safına geçtiğini açıklamıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X