Ukrayna’da sevindiren haber

Hükümet güçleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında eylül ayında varılan ateşkese rağmen çatışmaların sürdüğü ülkesinde ilk kez ölü ve yaralı olmadan bir gün geçirildiğini belirten Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, bunun kendisi için büyük önem

Ukrayna’da sevindiren haber

Resmi bir ziyaret için Avustralya’da bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko Sydney Lowy Enstitüsü’nde ‘İyi haberlerim var” diyerek başladığı konuşmasında, son 7 ay boyunca ilk kez böyle bir 24 saat geçirdiklerini söyledi. 

Bunun kendisi için çok önemli olduğunu belirten Poroşenko, “Bir Ukrayna askerinin ölmediği ya da yaralanmadığı ilk gece. Sivilleri kaybetmediğimiz ve kimsenin yaralanmadığı ilk gün’ dedi.

DUA EDİYORUM

Eylül ayında imzalanan ancak birçok kez ihlal edilen ateşkes anlaşmasını canlandırmak için çağrıda bulunarak, zafer ilan etmek için çok erken olduğunu ifade eden Petro Poroşenko, ‘Bu sadece 24 saat, her şey henüz çok hassas. Bu sürecin devamı için dua ediyorum’ diye konuştu.

Rusya’yı, özgürlüğü seçtikleri için kendilerini cezalandırmakla suçlayan Poroşenko, ‘Bu sadece bağımsızlık için yaptığımız bir savaş değil. Bu savaş demokrasi için, küresel demokrasi için ve güvenlik için’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X