Ukrayna’da uzlaşma yok

Belarus’un başkenti Minsk’te düzenlenen Ukrayna-Rusya-AGİT Üçlü Temas Grubu Toplantısı’nda, Ukrayna’nın doğusundaki gerginliğin giderilmesi konusunda uzlaşma sağlanamadı.

Ukrayna’da uzlaşma yok

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya, Ukrayna adına eski Devlet Başkanı Leonid Kuçma, Rusya’nın Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT’in Kiev Temsilcisi Heidi Tagliavini ile Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri temsilcileri Denis Puşilin ve Vladislav Deynego katıldı.

Deynego ve Puşilin, Minsk’teki temaslarına ilişkin havaalanında açıklamalarda bulundu. Ateşkesin sağlanması konusunda uzlaşma sağlanamadığını bildiren Deynego, istişarelerde bulunmak için görüşmelere ara verildiğini söyledi. 

Puşilin de Minsk mutabakatlarına riayet etmeye hazır olduklarını ve Minsk’e yaptıkları ziyaretin de bunun bir göstergesi olduğunu ifade ederek, bu görüşmelerin sonuca ulaşmamasından Ukrayna tarafını sorumlu tuttu.

TUTUMUMUZ DEĞİŞMİYOR

Minsk görüşmelerinde Ukrayna tarafını temsil eden Leonid Kuçma ise, Ukrayna tarafının ayrılıkçıların herhangi bir ültimatomlarını ve ön koşullarını kabul edemeyeceğini dile getirdi. 

Kuçma, ‘Minsk’te imzaladığımız dokümanlarla pekiştirilen mutabakatların tam ve net bir şekilde uygulanmasına ilişkin ilkeli tutumumuz değişmiyor’ ifadesini kullanırken, ülkenin doğusundaki terörle mücadele operasyonlarında son 2 günde 145 ayrılıkçının öldürüldüğü bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X