Ukrayna’daki gelişmeler masaya yatırıldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna’nın doğusundaki gelişmeler ve Minsk Anlaşması’nın uygulanması konusunu ele aldı.

Ukrayna’daki gelişmeler masaya yatırıldı

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, liderlerin Donbas bölgesindeki durumun iyileştirilmesi için Minsk Anlaşması’nın temel teşkil ettiği yönünde hemfikir olduklarını ifade etti. 

Hükümet ve devlet başkanlarının ateşkesin sağlanması için üçlü temas grubunun çabalarını desteklediklerini açıkladıklarını belirten Seibert, bu ateşkesin 100 kalibreden küçük silahların da yer aldığı ağır silahların çekilmesinin de kapsaması gerektiğini kaydetti.

Bu konuda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) rolünün ve özel gözlemcilerin güvenliğinin ve hareket etme özgürlüğünün önemli olduğuna işaret eden Seibert, gözlemcilere yönelik tehditlerin kabul edilemeyeceğini bildirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X