Ukrayna’nın doğusunda şiddetli çatışmalar

Ukrayna’nın doğusunda tansiyon yeniden yükseldi. Ukrayna ordu güçleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında üç ayrı bölgede çatışmalar şiddetlendi.

Ukrayna’nın doğusunda şiddetli çatışmalar

Donetsk’e bağlı Maryinka bölgesi ile Mariupol şehirlerinde ayrılıkçıların Ukrayna ordusuna ait mevzilere ağır silahlarla saldırı düzenlediği bildirildi. Kiev hükümet yetkililerince yapılan açıklamada, saldırılarda üç asker ve 10 milisin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden yetkililer ise ağır silahlarla Donetks’te saldırıya geçen Ukrayna tarafının Minsk Ateşkes Anlaşması’nı ihlal ettiğini kaydetti. 

Kendilerinin bölgeyi savunduğunu iddia eden ayrılıkçılar, Donetsk’e yönelik saldırılarda çok sayıda sivilin öldürüldüğünü belirtti. 

Görgü tanıkları bu çatışmaların Minsk anlaşmasıyla başlayan ateşkesten bu yana gerçekleşen en şiddetli çatışmalar olduğunu belirtiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X