Ukrayna`nın savaş suçları

Ukrayna`da geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren memorandumla birlikte ordunun çekildiği bazı mevzilerde toplu mezarlar ortaya çıkmaya başladı. Bulunan cesetlerin bazılarının işkenceye maruz bırakılması ve uzuvlarının kesilmesi, Kiev`in çatışmalar sırasında

Ukrayna`nın savaş suçları
Ayrılıkçı milislerin toplu mezarlarla karşılaşması üzerine, Rusya Kamu Odası tarafından BM, Avrupa Konseyi ve AGİT’e, Donetsk Bölgesi’ndeki toplu mezarların soruşturulması için çağrı yapıldı.
 
YAKIN MESAFEDEN…
 
Üç gün önce Donetsk yakınlarındaki Kommunarovka kömür madeninde birçok toplu mezar bulunduğu bilgisi yerel milisler tarafından paylaşıldı. Mezarlardan birinde yapılan incelemeler sonucunda kurbanların yakın mesafeden başlarından vurularak infaz edildikleri ortaya çıktı. Madenin bulunduğu bölge memorandumun uygulanmasından önce Ukrayna ordusu ve Ulusal Muhafız’lara bağlı Aydar taburuna bağlı güçlerin kontrolündeydi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X