Ulaşım Çalıştayı’na Bursa damga vurdu

İstanbul’da düzenlenen Kent İçi Ulaşım Çalıştayı’na Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ulaşım yatırımlarını damga vurdu.

Ulaşım Çalıştayı’na Bursa damga vurdu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, E’PR Yerel Yönetim Ajansı tarafından organize edilen Kent İçi Ulaşım Çalıştayı’nda konuştu. Çalıştay’a; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Samsun ve Hatay Büyükşehir Belediye başkanları,  İTÜ, Yalova ve Bahçeşehir üniversitelerinin rektörleri,  yerel yöneticiler, akademisyenler ve davetliler katıldı.

TEK ÇÖZÜM RAYLI SİSTEM

Altepe, yaptığı sunumda, Bursa’nın ulaşım alt yapısı anlamında gelecek sıkıntısının bulunmadığını söyledi. Kent içi ulaşım sorununda en önemli çözümün raylı sistemler olduğunu dile getiren Başkan Altepe, ne kadar yol yapılırsa yapılsın sıkıntıların giderilmesi için metro sisteminin mutlak surette kurulması gerektiğine değindi. Bursa’da raylı sistemler konusunda yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini, şehrin dört bir yanını metro ağlarıyla ördüklerini kaydeden Başkan Altepe, metroyu kentin batısındaki üniversiteden doğusundaki Kestel’e, Mudanya Yolu’ndaki son istasyon olan Geçit’e ulaştırdıklarını ifade etti. Şu anda şehir merkezinde toplam 40 kilometre metro hattının yapıldığını, ilave yatırımlarla birlikte üniversite hattını Görükle’ye taşıyacaklarını belirten Başkan Altepe, “Tüm bu yatırımlarla ve sefer sayılarını artırmakla ilgili ihale çalışmalarımızı yaptık. 60 vagon ve 12 tramvay ihalesi onaylandı. 6 yıl önce 110 bin yolcu taşıyorduk, şimdi 350 bin yolcu taşıyoruz. Bunu şu andaki kapasitemizle 4 katına çıkartabiliriz. Nüfus artışı çok olsa bile tüm talepleri karşılayabiliriz. Kapasiteyi artırmayla ilgili, talepleri karşılamakla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Daha uzun yıllar Bursa’ya yetecek ulaşım imkanlarımız var” dedi. 

TRAMVAY HATLARI TAM GAZ

Başkan Altepe, konuşmasında, şehrin sadece metro değil tramvay hatlarıyla da örüldüğünü kaydetti. İlk tramvay yatırımını Cumhuriyet Caddesi’nde yaptıklarını, ardından Davutkadı hattını hizmete aldıklarını vurgulayan Başkan Altepe, Davutkadı’dan sonra Heykel’le Santral Garaj arasındaki ring hattını hizmete aldıklarını belirtti. Başkan Altepe, “Yaptıklarımızla yetinmiyoruz. Yeni tramvay hatlarını devreye almaya devam ediyoruz. Şehir merkezinden terminale kadar olan hattın ihalesini tamamladık. Çekirge, Dikkaldırım ve diğer bölgelerin çalışmaları birbiri ardına gerçekleştiriliyor. Mudanya Güzelyalı arasında da bir tramvay hattı projemiz var. Hem Gemlik hem de Mudanya’ya ayrı birer sistem kuruluyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X