Ulaşım çilesi belgesel oldu

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, köyken mahalleye dönüşen yerlerde öğrencilerin yaşadığı ulaşım çilesini belgesel film haline getirdi.

Ulaşım çilesi belgesel oldu

Nilüfer’de Bütünşehir Kanunu ile mahalleye dönüşen köylerde daha evvel taşımalı sistemle okullarına giden öğrenciler artık servis imkanından yararlanamıyor. Kar kış demeden sabahın erken saatlerinde okula gitmek için yollara düşen öğrencilerin evlerine dönüşü de akşamın geç saatlerini buluyor. Öğrencilerin bu zorlu okul yolculuğunu Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, “06-18” adını verdikleri belgesel filme konu etti.

Nilüfer’e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Güngören, Maksempınar ve Unçukuru mahallelerini pilot bölge seçen Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, kırsalda yaşayan öğrencilerin saatler süren zorlu yolculuklarını “Bütünşehir Yasası ile Eğitim Yarıda Kalmasın” sloganıyla belgesel filme taşıdı. Öğrencilerin zorlu okul yolculuğu sabah saat 06:30’da başlıyor. Öğrenciler, okul çıkışında ise tam 3 saat boyunca mahallerine dönmek için Küçük Sanayi Sitesi’ndeki durakta saat 18.00’deki akşam otobüsünü bekliyor. Ders yorgunluğuna bir de ulaşım çilesinin eklenmesiyle perişan olan çocuklar, gün doğmadan çıktıkları evlerine ancak gece karanlığında dönebiliyor. Minik bedenlerin yaşadıkları zorlular çekilen filmde bir bir anlatılıyor.

Gençlik Meclisi üyeleri, hazırladıkları belgesel ile birlikte Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman’ı ziyaret ederek destek istedi. Erman, projenin altına imza atan gençleri kutladı. Kırsal mahallelerde yaşayan öğrencilerin ulaşım meselesinin acilen çözülmesi için gereken desteği vereceklerini belirten Erman, yeni neslin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı M. Berk Kaya, kendilerine destek sözü veren Başkan Yardımcısı Bukle Erman’a çiçek vererek teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X