Ulaşım nefes alacak

Büyükşehir Belediyesi Altınova Mahallesi’nde açılan Murat Hüdavendigar Bulvarı’nı bu yıl içinde tamamlayacak.

Ulaşım nefes alacak

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent olması için çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirten Başkan Altepe, 30 metrelik yolda Çelebi Mehmet Bulvarı’nın devamında açılan Murat Hüdavendigar Bulvarı’nın bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi. 

Başkan Altepe, kent içi trafiği rahatlatacak radikal çözümler ürettiklerini ifade ederek, “Kağıt üzerinde bulunup uygulamada olmayan yolların açılmasına önem veriyoruz. İşte bunlardan biri olan Çelebi Mehmet Bulvarı’nı tamamlamıştık. Bursa’yı boydan boya geçen bu alternatif yolun, Yalova Yolu İstanbul Caddesi ile Gökdere arasındaki Murat Hüdavendigar Bulvarı’nın da kamulaştırması sürüyor” diye konuştu.

SON 10 BİNA DA YIKILACAK

Çelebi Mehmet Bulvarı’nın 1,5 km olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Murat Hüdavendigar Bulvarı, Yalova Yolu ile Gökdere arasında 2,5 km ve Çelebi Mehmet Bulvarı’nın devamı oluyor. Osmangazi İlçesi’ndeki bu yeni bulvarımızda 160 bina vardı. Kamulaştırma işlemleri bitti, paraları ödendi, 66 milyon TL (66 trilyon) ödeme yapıldı ve halen son 10 binanın tahliyesi yapılıyor, birkaç gün içinde onlar da yıkılacak. Böylece Gökdere ile Soğanlı Alemdar bölgesine kadar ana arter açılmış oluyor” dedi.

İKİ BULVAR BEŞYOL KAVŞAĞI İLE BAĞLANACAK

Yalova Yolu üzerinde ihaleye çıkılan Beşyol Köprülü Kavşağı ile iki bulvar arasında bağlantı sağlanacağını ifade eden Başkan Altepe, “Mevcut Ankara Yolu’na da Yakın Çevre Yolu’na da alternatif olacak, Bursa’nın tam ortasından geçen yeni bir bulvar kazanıyoruz. Çelebi Mehmet Bulvarı’ndan sonra artık Murat Hüdavendigar Bulvarı, devamında da Yunus Emre Bulvarı ile Samanlı Yolu’na kadar bağlanacak. 

Bu çalışmalarla Yıldırım Samanlı Bulvarı’ndan Soğanlı ve Alemdar’a kadar ana arter açılmış oluyor. Artık son düzenlemeler ve tretuvar çalışmaları yapılıyor. Yol, kendini göstermeye başladı. Ortalama 5-6 metrelik sokak ve caddelerin bulunduğu bu alan, çalışmaların ardından 40 metrelik bir bulvar olarak vatandaşlara hizmet verecek. Bursa’mıza da hayat katacak güzel bir dönüşüm olacak” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X