‘Ulaşım sorununu çözmek kolay’

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın trafik sorununun çok kolay çözüleceğini belirterek, bu işin master planla halledilebileceğini söyledi. Yıllar önce hazırlanan master planlara uyulmadığını öne süren Bozbey, “Metro sistemini yolcunun ayağı

‘Ulaşım sorununu çözmek kolay’

SEYİT GÜNDOĞAN 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2016 yılı icraatlarını basın toplantısıyla anlattı. 

Nilüfer’in demokrasi kenti olduğunu, eğitimden, spora, çevreden sanata bir çok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Bozbey, “Bu işleri ben tek başıma yapmadım. Tek başına olmaz. Bizler bir aile olarak Nilüferlileri gülümsetme adına insan odaklı, insanı huzurlu bir kentte yaşamaya iten ve onların günlük yaşamlarına pozitif anlamda dokunan işleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Yollar, kaldırımlar ve tabiî ki parklar yapılacak. Bir şehri demokrasi ile kentle yönetirseniz onlara sorarak yönetirseniz mutlak başarı sağlarsınız. İhtiyacımız demokrasi, özgürlük ve barış” diye konuştu.

 

ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMEK KOLAY

Soruları da yanıtlayan Bozbey, Bursa’nın birinci sorununun ulaşım olduğunu, bunun da master planla çözülebileceğini vurgulayarak, “Ulaşım master planı vardı ancak buna uyulmadı. Bu plana göre trafik sorununun azaltılması mümkün. Bursa, topografya açısından metroya çok uygun bir şehir. Bursa’yı kurtaracak olan metrodur. Metro ile mahallenin merkezlerinde istasyonlar yapmak mümkündür” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞINA YEŞİL IŞIK

Bozbey, 2019 yılında Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için “Niye olmasın?” yorumunda bulunurken, “2019 için zaman var. Ama önce 16 Nisan’ı geçmek lazım. Ondan sonra seçim dahi olmayabilir. İlçeler, belediye başkanlıkları kaldırılabilir. Her iki durumda önümüze bakacağız. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı niye olmasın?” şeklinde konuştu.

Kentsel yenilemeye karşı olduğunu, bunun acısını kentli olarak fazlasıyla yaşayacaklarını iddia eden Bozbey, “Bir sitede, kentsel dönüşümle ilgili yapılan plan değişikliklerinin yüzde 80’i Nilüfer’de. Hani Osmangazi’yi Yıldırım’ı dönüştürmek istiyordunuz? 23 yıllık binalar yeniden yapılıyor. 300 dairelik site 600 daireye çıkıyor. İnanılmaz yoğunluklar var. Bunların acısını biz kentli olarak fazlasıyla yaşayacağız” dedi.

NEDEN SAKAL BIRAKTI?

Bozbey, neden sakal bıraktığıyla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi: “28 Ocak günü karar verdim. Referandumla ilgili. Her türlü değişiklik oldu. Neden böyle bir referanduma gidiliyor diye. Gerçekten bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Barış için mavi mendili kullanacağım. Yarın sabahtan itibaren referanduma kadar beyaz gömleğimi çıkarmayacağım. Bizim temiz bir geleceğe ihtiyacımız var. Onun için beyaz gömleğimi çıkarmadım. Kravat da takmayacağım. Özgürlük bir yana saygıdır. Ama iki yakamız bugüne kadar birleşti. Bir şey elde edemedik. Acaba yakalarımızı açsak rahatlatsak da bir şey yakalayabilir miyiz? Barış özgürlük demokrasi konusunda sözümüz dinlensin diye sakal bıraktık. 17 Nisan’da keseceğim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X