Ulaşım zammıyla ilgili Burulaş’tan açıklama!

Burulaş toplu ulaşıma yapılan zamla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Ulaşım zammıyla ilgili Burulaş’tan açıklama!

Bursaray Görükle, Emek ve Kestel hatları, şehir içi tramvay hatları ve yeni hat yatırımlarının yanı sıra mevcut otobüslerin sürekli yenilenmesi nedeniyle maliyetlerin de sürekli artması yüzünden UKOME kararıyla toplu ulaşım ücretlerinde yeni düzenleme yapıldığı belirtilen açıklamada, kilometre başına en uygun fiyat tarifesinin Bursa’da uygulandığına dikkat çekildi. 

Ayrıca 1-5 istasyon ve 5-17 istasyon için de farklı tarifeler uygulandığı, aktarma indirimi süresinin de 65 dakikadan 90 dakikaya çıkarıldığı, aktarma indiriminden yararlanamayan tek bir yolcunun bile kalmamasının hedeflendiği belirtilirken, halen 95 TL olan şehir içi abonman indirimli tarife ile 115 TL olan ilçeler arası abonman indirimli tarifede yarıyıl tatiline kadar herhangi bir ücret artışının olmayacağı vurgulandı.

Öte yandan Bursalılara sabit fiyatla sınırsız ulaşım imkanı sunan aylık tam abonman kart fiyatı ise 160 TL’den 175 liraya yükseldi. Bu artış oranına rağmen 175 TL ücret ile sınırsız ulaşım imkanı sağlayan abonman kart Bursalılara en ekonomik yolculuk imkanını sunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X