Ulaşıma bayram öncesi fahiş zam

Tüketici Sorunları Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, bayram arifelerinde seyahat etmek isteyen yolcu sayısındaki artışı gören pek çok firmanın, hava, kara ve deniz yolu ulaşımına fahiş zam yaptığını söyledi.

Ulaşıma bayram öncesi fahiş zam

Hava yoluyla seyahat edecek tüketicilerin haklarına dair yönetmeliği okumasını öneren Ağaoğlu, şunları kaydetti:

“Hava yoluyla yolcu taşıyan şirketlerin birçoğu, kapasitelerinin üzerinde koltuk sayısına bilet düzenliyor. Hava yolu şirketleri, bazı yolcuların uçuşunu iptal edeceğine güveniyor. Yeterince iptal olmadığında da bazı yolcuların havaalanında mahsur kaldığına yönelik çok sayıda şikayet alıyoruz. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne şikayette bulunsun. Ayrıca, uğradıkları maddi kayıpların tazmini için de ikametlerinin bulunduğu il veya ilçelerdeki tüketici hakem heyetlerine başvurabilir. Aynı durum, kara yolu taşımacılığında da yaşanıyor. Otobüs firmaları da, ek sefer düzenleyerek yüksek fiyatlarla bilet satıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X