Ulcay: Hedef 3. nesil üniversite

Rektör Adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi’ni mevcut kimliğinin ötesine taşıyarak bilimin ekonomik değere ve toplumsal faydaya dönüştüğü ‘3. Nesil Üniversite’ seviyesine ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ulcay: Hedef 3. nesil üniversite

Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Üniversitede Birlik Platformu’nun temsilcileri ile birlikte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti. Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’de ilk 10 arasına sokacak projelerinin hazır olduğunu belirten Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Üniversitemiz bugün eğitim- öğretim ve bilimsel araştırma yapmaya çalışan 1. Nesil olarak nitelenen üniversiteler arasındadır. Öncelikle önümüzde teknoloji üretiminin gerçekleştiği 2. Nesil üniversite seviyesini yakalamak bulunmakta. Ancak uluslararası rekabette üniversitemizi ve ülkemizi en öne çıkarmak için bilimin ekonomik değere ve toplumsal faydaya dönüşmesini kapsayan ‘3. Nesil Üniversite’ aşaması esas hedefimizdir” açıklamasını yaptı.

 

TEKNOLOJİ VE BİLGİYİ ÜNİVERSİTEMİZDE ÜRETMELİYİZ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, ‘kamu- özel sektör- üniversite’ işbirliği bağlamında ortak hareket etme noktasında Bursa’da ciddi mesafeler kat ettiklerine işaret eden Başkan Burkay ise, “Üniversite, ketin aklını temsil ediyor. Akıl olmadan Ar-Ge ve inovasyon olmaz. Sahip olduğu potansiyel ile Uludağ Üniversitesi bu anlamda Bursa için çok büyük değer ifade ediyor. Üniversitemizin tüm bölümleri ile ilgili sanayi ve ticaret sektörlerimizi partner yapmalıyız. Teknoloji ve bilgiyi üniversitemizde üretip, sektörlerimize transfer etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X