Ülke sanayisi için yeni bir milat

Türkiye’nin milli otomobil projesinin ülke sanayisi açısından yeni bir milat niteliği taşıdığını vurgulayan BTSO Başkanı Burkay, ilk otomobilin banttan inmesini büyük bir heyecanla beklediklerine işaret etti.

Ülke sanayisi için yeni bir milat

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gemlik ilçesinde fabrikasının temeli atılan ‘Türkiye’nin Otomobili’nin üretim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin milli otomobil projesinin ülke sanayisi açısından yeni bir milat niteliği taşıdığını belirten Burkay, Milli otomobil projesinin Türkiye’nin mobilite ekosistemini oluşturmak üzere ‘Yeni Lige Yolculuk’ mottosuyla hayata geçtiğini hatırlattı. 1961 yılında ‘Devrim’ ile başlayan hayalin nihayet gerçeğe dönüştüğüne dikkati çeken Burkay, ‘’Ülke ekonomimiz için tarihi bir adım olan ilk yerli ve milli elektrikli otomobilinin üretileceği fabrikamız Bursamıza ve ülkemize hayırlı olsun. Artık ilk otomobilimizin banttan inmesini büyük bir heyecanla bekliyoruz” dedi.

BURSA’NIN YETENEĞİNİ SERGİLEMEYE HAZIRIZ

BTSO’nun milli otomobil üretimi için desteğini açıklayan ilk kuruluşlardan biri olduğunu ifade eden Burkay, bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği içinde hareket ettiklerini dile getirdi. Bursa’da son 7 yılda hayata geçirdikleri projelerle konvansiyonel üretimden orta yüksek ve yüksek teknolojili sanayiye dönüşüm hamlelerinin sonuç vermeye başladığını vurgulayan İbrahim Burkay, ‘’TEKNOSAB, KOBİ OSB, BUTEKOM, Model Fabrika ile BUTGEM gibi ileri teknoloji odaklı projeler, insan kaynağına ilişkin yatırımlar ve gelişen lojistik imkanlarımızla Bursamızın üretim yeteneğini yerli otomobil projemizde de sergilemeye hazırız” diye konuştu.

MÜKEMMELİYET MERKEZİ KURULACAK

Bursa’da yerli otomobil projesine ilişkin yürütülen çalışmalara da değinen Burkay, şunları kaydetti: ‘’BUTEKOM bünyesinde gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarıyla yerli otomobilin araç ağırlığını ve yakıt tüketimini azaltırken, karbondioksit emisyonunda önemli bir standarda ulaşmayı amaçlıyoruz. ‘Elektrikli Araçlar Mükemmeliyet Merkezi’ kurma hedefiyle proje hazırlıklarımızı da tamamladık. Bu kapsamda Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO ile birlikte BUTGEM bünyesinde düzenleyeceğimiz kurs programlarıyla elektrikli araçlar konusunda uzman teknik eleman yetiştireceğiz.”

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

İbrahim Burkay, ‘’Uludağ Üniversitemizin ve Bursa Teknik Üniversitemizin varlığı, mühendislik fakültelerimizden mezun olan gençlerimizin ulaştıkları yetkinlik seviyesi yerli otomobil projesinin başarısı ve yeni bir kalkınma hamlesini Bursa’dan başlatmamız için bizlere büyük fırsatlar sunuyor. Kamu-sanayici-üniversite işbirliğinde Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalar kent ile ülke ekonomimize önemli kazanımlar getirecektir” dedi. Tüm yatırım ve kaynaklarıyla milli teknoloji hamlesinin en önemli atılımı olan yerli otomobil projesi için en yüksek düzeyde katkı sağlamaya devam edeceklerini anlatan Burkay, milli otomobilin uluslararası bir marka olması yolunda atılan tüm adımların en büyük destekçisi olmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X