Ülkedeki görünüm yatırımların artmasına engel oluyor

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) 39. Mali Genel Kurul Toplantısı BUSİAD Evi’nde gerçekleştirildi.

Ülkedeki görünüm yatırımların artmasına engel oluyor

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, buradaki konuşmasında Türkiye’nin çok güzel, fakat zor bir coğrafyada bulunduğunu belirtti.

Bazı dönemlerde gerek siyasi gerekse ekonomik krizlere tanık olduklarını ancak yaşanan her türlü soruna sahip oldukları Cumhuriyet değerleriyle göğüs germeyi bildiklerini kaydeden Baylan, günümüzde Türkiye’nin yine zor bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Baylan, ”Ülkedeki görünüm, yatırımların artmasına ve yurtdışından gelecek yeni projelere engel oluyor. Özel sektörün ihracat gayretlerinin büyümeye katkısı yeterli değil. Potansiyelimizin altında, özellikle kamu yatırımları ve tüketim ile büyüyoruz. Yurt dışı tehditlere maruz kaldığımız da yetkililer tarafından sık sık dile getiriliyor. Özellikle ihracat olarak iş yaptığımız ülkelerle ilişkilerimizi etkileyecek söylemlere de basın üzerinden şahit oluyoruz” dedi.

TÜRKİYE SORUNLARI AŞACAK GÜÇTE

Ülke içinde acılar yaşanırken bazı kesimlerdeki ayrışma ve kutuplaşmaları da üzüntüyle takip ettiklerine değinen  Baylan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin yaşanan tüm sorunları aşacak güçte olduğunu biliyoruz. Fakat toplumsal huzuru bozarak kutuplaşmayı attıracak siyasi arzu ve söylemlerden de rahatsız oluyoruz. Birleşmiş ve kenetlenmiş bir görünümün bugün için her hedeften daha değerli olduğuna dikkat çekmek istiyoruz.” Baylan’ın konuşmasının ardından BUSİAD’ın 2016 yılı faaliyet ve denetleme raporları ile hesap durumu okundu ve ayrı ayrı onaylandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X