‘Ülkenin bu kadar derdi varken…’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Ülkenin bu kadar derdi varken, böyle siyasette gerginlik, kavga doğru değil. Yeter artık, millet kavgadan, gerginlikten bıktı. Vatandaşın derdini çözeceksin” dedi.

‘Ülkenin bu kadar derdi varken…’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kral FM’de katıldığı “Mehmet’in Gezegeni” programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“Cumhuriyet Bayramı’na” ilişkin mesajının sorulduğu Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet için şöyle bir cümle kullanıyor; ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ diye. Böyle baktığınız zaman eşit yurttaşlığın, demokrasinin, özgürlüğün, sosyal devletin ne olduğunu çok daha iyi görmüş oluyoruz” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin aynı zamanda laiklik, herkesin inancına, yaşam tarzına saygı göstermek olduğunu vurguladı.

“Laikliği biraz açar mısınız” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Laiklik, inançların güvencesidir, kimse kimsenin inancına müdahale etmeyecektir, aslında özü budur. Eğer siz laikliği kaldırırsanız, bu sefer farklı inançları olan insanlar arasında çatışmayı da beslemiş olursunuz” dedi.

“Devletin içinde paralel yapı olmaz”

“Cemaat çatısı altında bir paralel örgüt var mı? Bir araştırma yapmışsınızdır, bunca olaydan sonra” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Bununla ilgili çok sayıda yayın, kitap var zaten, benim özel bir araştırmam yok. Bu söyleniyordu. Hükümetin bu söyleminden önce de dile getiriliyordu, hakimlik, üniversite sınavlarında, kamuya eleman alımlarında bunlar ısrarla dile getirildi, biz de dile getiriyorduk, ‘yanlış yapıyorsunuz’ diyorduk ama onlar ‘hayır, biz doğruyu yapıyoruz’ diyorlardı. Ama kendi yolsuzlukları ortaya çıkınca şikayet etmeye başladılar. Devletin içinde paralel yapı olmaz. Eğer bir paralel yapı varsa, bu yapıyı oluşturanların sorumluluğu var ve bunları şu veya bu şekilde sorgulamanız gerekiyor. Eğer bunları yapamazsanız o zaman paralel yapıyla nasıl mücadele edeceksiniz? Üç, mücadelenin hukuk içinde olması lazım.”

“1 Kasım’da tekrar koalisyon çıkarsa, CHP’nin tutumunda bir farklılık olacak mı” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Hayır” yanıtını verdi.

CHP’nin koalisyon görüşmelerinde son derece iyi niyetli davrandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Neden biliyor musunuz? Ülkenin bu kadar derdi varken, böyle siyasette gerginlik, kavga doğru değil. Yeter artık, millet kavgadan, gerginlikten bıktı. Vatandaş diyor ki ‘derdim var’, derdini çözeceksin” dedi.

“CHP, Esad’ı ve Mısır’da yapılan darbeyi desteklemekle suçlanıyor. Buna nasıl bakıyorsunuz” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Mısır’da darbe olduğu zaman, hükümetten önce darbeye ilk karşı çıkan benim. Hiçbir zaman çıkıp da Esad’a özel bir destek vermedik” yanıtını verdi.

“Anayasanın ilk 3 maddesinin değişip değişmeyeceğine” ilişkin soruya, Kılıçdaroğlu, “İlk 4 madde değişmez. Eğer bir kırmızı çizginiz var mı derseniz, ilk 4 madde CHP’de kırmızı çizgiler” karşılığını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X