‘Ülkenin bütün insanlarını baş tacı ediyorum’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin bütün insanlarını baş tacı ediyorum. Bu ülkede hiç bir ayrım yapmayacağım, bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım” dedi.

‘Ülkenin bütün insanlarını baş tacı ediyorum’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kuzeykent Pazaryeri’nde düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, 8 milyon emekliye verdiği rakamlara birilerinin itiraz ettiğini belirtti.

Bir politikası, siyaset anlayışı olduğunu, siyaset anlayışında insanların kimliğini, inancını, yaşam tarzını siyaset konusu yapmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İnsana her yerde her ortamda değer veririm ve derim ki ‘insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır’. Şimdi hükümete gerçekten sormak istiyorum, emekliye iki maaşa niye karşı çıkıyorsun kardeşim? Sanıyorlar ki emekliye iki maaş ikramiye verince emekli koşa koşa gidecek İsviçre bankalarında hesap açacak, parayı orada biriktirecek” ifadelerini kullandı.

“Kurbanlık koyunu bile ithal ettiler”

“Allah aşkına ne veriyorsun? 350 veriyorsun aylık, 450 veriyorsun aylık, bin lira, bin 200 lira aylık veriyorsun. Ne olacak yeni? O parayı verdiğin zaman emekli ne olacak? Gidecek bakkala alış veriş yapacak, berbere gidecek tıraş olacak, kahveye gidecek çay içecek” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Eğer çiftçinin durumu iyi olursa, emeklinin durumu iyi olursa esnafında durumu iyi olur. O da nihayet malını satabiliyor, siftah yapabiliyor, şükredebiliyor. Eğer siz perişan ederseniz esnafı, çiftçiyi sonuç ta o da zarar ediyor. İki Trakya büyüklüğünde alan son 10 yılda çiftçi tarafından ekilmiyor. Sizin hiç aklınıza gelir miydi? Türkiye saman ithal edecek diye, ettiler. Koyun ithal edebileceğimiz aklınıza gelebilir miydi. Kurbanlık koyunu bile ithal ettiler.”

“Boyun eğdirmeyeceğim”

El ele, omuz omuza, güler yüzle, bir bayram havası içinde, Türkiye’nin kaderini değiştirmek, güzel bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek için sandığa gidecekleri dile getiren Kılıçdaroğlu,sözlerini şöyle tamamladı:

“Sizin ihtiyacınız var, benim de sorumluluğum var. Bu ülke zengin bir ülkedir, bu ülke yoksul bir ülke değildir, 21. yüzyılın Türkiye’sine 17 milyon yoksul yakışmıyor. Bunu bitirmemiz lazım. Ben Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım, onlar unuttu. Konya’da bir gece vakti kışın camı kırık bir ev zatürre olan ve ölen Ayaz bebeği unutmadım. Ama onlar unuttular. Bu ülkenin bütün çocukları benim çocuklarım. Bu ülkenin bütün insanlarını baş tacı ediyorum. Bu ülkede hiç bir ayrım yapmayacağım, bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım. Başbakan olduğum gün emin olun partiye oy vermiş vermemiş, hiç bir ayrım yapmadan Türkiye’yi şaha kaldıracağım. Boyun eğdirmeyeceğim hiç bir yerde hiç bir ortamda.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X