Ülkenin göbeğinde ‘Heil Hitler’ sloganları

Almanya’nın Heidenau kentinde mültecileri protesto eden aşırı sağcılar iki gündür eylem yapıyor. Polisler çatışan aşırı sağcılar “Heil Hitler” sloganları attı. Saksonya İçişleri Bakanlığı mülteci maerkezinin etrafına güvenlik şeridi çekmek zorunda kaldı.

Ülkenin göbeğinde ‘Heil Hitler’ sloganları

Dresden yakınlarındaki Heidenau kentinde hafta sonunda mültecilere karşı protestolarda çıkan olaylar Alman siyasetçilerin ağır eleştirilerine neden oldu.

Alman birinci televizyon kanalı ARD’nin yaz söyleşisi programında konuşan Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel aşırı sağcıların taşkınlığına “en sert şekilde” yanıt verilmesi çağrısı yaptı.

Gabriel’in bugün kentteki mülteci merkezini ziyaret etmesi bekleniyor. Gelişmeler üzerine Saksonya İçişleri Bakanlığı da mülteci merkezinin etrafına güvenlik şeridi çekileceğini duyurdu.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, taşkınlıkları utanç verici olarak yorumladı. Bakan Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte “Mültecileri aşağılayan veya onlara saldıran herkesin hukuk devletinin getirdiği sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalacağını” vurguladı.

200 kadar aşırı sağcı gösterici dün gece Dresden yakınlarındaki Heidenau kentindeki eski bir yapı markette toplandı.

Grup “Heil Hitler” ve benzeri aşırı sağcı sloganlar atmaya başladı. Ardından yaklaşık yüz kadar protestocu ile polis arasında arbede yaşandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X