“Ülkenin üzerindeki güvenlik şalı kalktı”

Demokrat Parti’nin İl Divan Toplantısı’na katılan eski bakanlardan Yaşar Topçu, ülke gündemi ve seçim süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Ülkenin üzerindeki güvenlik şalı kalktı”

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Türkiye’nin en önemli sorunun güvenlik ve milli birlik olduğunu belirten Topçu, bunun sorumlusunun da hükümet olduğunu söyledi. AKP hükümetinin Türkiye’nin ayrışmasına çanak tuttuğunu ve bunun da milli bütünlüğü zedelediğini vurgulayan Topçu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden beklediği sonuç çıkmayınca Türkiye’yi tekrar seçime sürükledi. Muhalefet de kendi içinde anlaşmazlıklar sergileyerek seçimin yapılmasına katkı vermiş oldu” diye konuştu. 

“SORUMLU DEVLET DEĞİL, HÜKÜMET”

Şu anda Türkiye’nin en önemli iki meselesinin can güvenliği ile milli birlik ve bütünlüğün bozulması olduğunu kaydeden Topçu, Türkiye’nin Misak-ı Milli’den kalan sınırlarının hükümet tarafından korunamadığını iddia etti. 

Ülkede ciddi bir zafiyet olduğunun altını çizen Topçu, “Türkiye’nin üzerindeki güvenlik şalı kalktı. Bu kalkan şalın altında terör örgütleri yeniden yapılandı ve güçlendi. Bir sürü silahlı grup ülke içinde çoğladı. Bu son 3 ay içinde yüzlerce insamız 3-5 saniye içinde hayatını kaybederken, şehit oldu denip mesele kapatılmaya çalışıyor. Güvenlik zafiyeti bütün çıplakığı ile ortaya çıkmış bu tablonun sorumlusu hükümettir. Bunu devlete mal etmek yanlıştır.

Halkın, güvenlik zafiyetine sebep olanlara ve inanç birliğini bozanlara sandıkta gerekli cevabı vermesi lazım. Türkiye’nin DP ocağından yetişip parlamentoya göndereceği siyasetçilerle tekrar normalleşmesi ve güvenilir ortamın yaratılması lazım. Millet, Türkiye’nin son 50 yılına damga vurmuş DP ekibine destek vermeli” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X