‘Ülker Türk şirketi ve böyle kalacak’

Yıldız Holding’in iki numaralı ismi, ‘Ülker yabancılara mı satıldı’ sorularını beraberinde getiren hisse devirleri ile ilgili net konuştu: Dünyada markalara yatırım yapacağız ama her zaman Türk şirketi olarak kalacağız.

‘Ülker Türk şirketi ve böyle kalacak’

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, İngiltere’ye, Amerika’ya yatırım yapmalarının kendilerini ne Amerikalı ne İngiliz yapacağını belirterek, ”Bu kadar spekülasyon, bu kadar söylem bir hiç uğrunaydı” ifadelerini kullandı.

Ülker, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Toplantısı’nda, ‘Global Marka Yolculuğu’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Dünyada rekabetin sertleştiğini ve zorlaştığını belirten Ülker, ”Dünyada yalnız yaşamadığımızı unutmayalım. Dış pazarlara kendimizi hazırlayalım. Türk şirketi olmak gurur verici ama günümüzde artık Türkiye bize yetmiyor. Bu sınırları aşalım ve dünyaya kendimizi ispat edelim” dedi.

BU DEVLETE BORCUMUZ VAR

Ülker’in Türk şirketi olduğunu ve böyle kalacağını aktaran Ülker şunları kaydetti: ”Açıklamak isterim, ‘Hisseler niye devroldu’, ‘Ülker yurt dışına mı satıldı’ soruları herkesin aklında. Kırım’da yaşananlar nedeniyle Sabri Bey, Türkiye’ye göç etmişti. Ailesiyle 9 yaşında Türkiye’ye geldiğinde ellerinde sadece bir ekmek parası vardı. Bir ekmek almışlar, onu da yolda yemişler. Devlet, okutuyor. Kendisi şunu söyledi, ”Bu devlet bana baktı ve beni yetiştirdi. Benim bu devlete borcum var. Bu devlete hizmet etmem gerekiyor’. Sabri Bey’in ve bizim ailenin mantığı bu.”

NE AMERİKALI NE İNGİLİZ YAPAR

Ne söylenirse söylensin hizmet etmeye devam edeceklerini dile getiren Ülker, ”Sadece burada değil, dünyada hizmet edeceğiz. Dünyada markalar geliştireceğiz, markalara yatırım yapacağız ama her zaman bir Türk şirketi olarak kalacağız. Amerikan şirketleri Amerikan, Japon şirketleri Japon olarak kalıyor. Bizim İngiltere’ye, Amerika’ya yatırım yapmamız, orada sesimizi duyurmamız, onların markalarını satın almamız, bizi ne Amerikalı, ne İngiliz ne de Japon yapar. Aslında bu kadar spekülasyon, bu kadar söylem bir hiç uğrunaydı” diye konuştu. Konuşmanın ardından MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, Ali Ülker’e tablo hediye etti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Yıldız Holding, Ülker Bisküvi’de sermayenin yüzde 30’una denk gelen 102.6 milyon adet hisseyi 2 milyar lira karşılığında Londra merkezli iştiraki Pladis’e sattığını duyurmuştu. KAP’a yapılan açıklamada, ”Yıldız Holding Pladis vasıtasıyla, Ülker Bisküvi hisselerinin sahibi olmaya devam edecek” denilmişti. Ancak ortaya atılan iddiaların ardından Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ayrıca ”Bazen ne zordur kendini arz’ cümlesiyle başlayan açıklama yapmış ve Yıldız Holding’in Ülker’i kendi şirketine sattığının bir kez daha altını çizmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X