‘Ülkeye refah ve huzuru getirmeye söz veriyorum’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi terörden kurtaracağız. Bu ülkeye refah ve huzuru getirmeye söz veriyorum. Kardeş kanı akmayacak bu ülkede, hepimiz huzur içinde yaşayacağız” dedi.

‘Ülkeye refah ve huzuru getirmeye söz veriyorum’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Ardahan’da Şehir Stadyumu önünde düzenlenen mitingde, 7 Haziran’da yapılan seçimin ardından hükümet kurulamadığı için 1 Kasım’da yeniden seçime gidilmek zorunda kalındığını hatırlattı. 

AK Parti’nin, kendisine 400 milletvekili vermediği için ülkeyi yeniden seçime götürdüğünü savunan Kılıçdaroğlu, “Sizden bir şey istiyorum, madem ki size şantaj uygulanıyor, siz de onları sandığa gömün, bir daha da bu lafı etmesinler” dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidarın. işsizlik sorununun çözümü için halka verdiği bir söz olmadığını ileri sürerek, “Gencecik çocuklarımız işsiz. Hiç çıkıp da şunu söylüyorlar mı, ‘İşsizliği önleyeceğiz’ diye? İşsizliği çözeceğiz. Size sözüm söz. Herkesin aşı, herkesin işi olacak” diye konuştu.

Türkiye’nin bir diğer önemli sorunu terörü de ortadan kaldıracaklarını, ülkeye huzur ve refah getirecekleri vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi terörden kurtaracağız. Bu ülkeye refah ve huzuru getirmeye söz veriyorum, 13 yılda yapamadılar, 4 yılda çözeceğim ben bu sorunu. Kardeş kanı akmayacak bu ülkede, hepimiz huzur içinde yaşayacağız” dedi. 

“Seçim bildirgemizi kopyaladılar”

7 Haziran’da yapılan seçim öncesi açıkladıkları beyannamede, işsize iş, emekliye yılda iki ikramiye, her aileye en az 720 lira gelir, taşeron işçiye kadro vadettiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Her seferinde dediler ki, ‘Kaynağı nereden bulacaksınız, parayı nereden bulacaksınız.’ Maliye Bakanı da dedi ki, ‘Parayı bulursanız ben de CHP’ye oy vereceğim.’ Şimdi bizim seçim bildirgesini aldılar, aynen kopya ettiler. Şimdi onlar da emekli diyor, işçi diyor, taşeron işçisi diyor, onlar da fakirliği bitireceğiz diyor. 13 yıl ne yaptın sen? Demek ki neymiş, demek ki kaynak varmış. Demek ki neymiş, Türkiye’nin sorunlarını en iyi bilen parti, en iyi kadroları bünyesinde tutan parti, kul hakkını yemeyen parti Cumhuriyet Halk Partisi’ymiş.”

“Taşımalı eğitimi kaldıracağız”

Bölgenin önemli sorunlarından birinin de eğitim olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Taşımalı eğitimi kaldıracağız, söz. Nerede öğrenci varsa öğretmen de orada olacak. Çocuklar tam gün okula gidecekler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X