Ultra heyecan dindi

İlk kez 2012 yılında düzenlenen ve her geçen yıl daha büyük katılımla gerçekleşen İznik Ultra Maratonu sona erdi.

Ultra heyecan dindi

HAYRİ ŞEN

Türkiye’den ve 22 ayrı ülkeden 881 sporcunun katıldığı 2016 İznik Ultra Maratonu tamamlandı. Tam bir festival havasında gerçekleşen etkinlik yine büyük heyecana sahne oldu. 3 gün süren yarışlarda 66 kişinin katıldığı 130 kilometrelik İznik Ultra Maratonu’nu erkeklerde Aykut Çelikbaş birinci sırada tamamlarken, kadınlarda Elena Polyakova zirvede yer aldı. Nefes kesen organizasyonda Aykut Çelikbaş’ın ardından Mehmet Arslan ikinci ve Faruk Kar üçüncü sırada yer aldı. Kadınlarda ise Elena Polyakova’nın ardından Bakiye Duran ve Nevin Dargut kürsünün diğer basamaklarını paylaştı. 

KÜRSÜYE ÇIKTILAR

90 kişinin katıldığı Orhangazi 80K yarışlarında; erkeklerde Hasan Öztürk, kadınlarda Alessia De Matteis kazanırken, 180 kişinin katıldığı İznik Dağ Maratonu 50K yarışında erkeklerde Halil Özcan ve kadınlarda Marinda Bush ilk sırada yer aldı. 185 kişinin katıldığı Derbent Patika 15K yarışında Oğuzhan Emre Singer ve Esra İnal zirveye çıkarken, dün gerçekleştirilen ve 360 kişinin katıldığı 5 kilometrelik İznik Tarihi Kent Koşusu’nu erkeklerde Kamil Inak, kadınlarda Dilara Demir kazandı.

3 gün süren yarışlar sonunda dereceye girenlere ödüllerini Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X