Uludağ böylesini daha önce yaşamadı

Türkiye 80 yılın en sıcak yazına hazırlanırken, şubat ayındaki hava sıcaklığının 26-27 dereceye ulaşması Uludağ’da karları eritti. Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’da karlar tamamen erirken, kayak pistleri dereye dönüştü.

Uludağ böylesini daha önce yaşamadı

Türkiye genelinde hava sıcakları normal seyrinin üzerinde seyrederken, uzmanlar ise 80 yılın en sıcak döneminin yaşanacağını açıkladı. Bir çok yerde sıcaklık rekorlarının kırılacağını belirten uzmanlar, şubat ayında mevsim normallerinin 12-13 derece üzerinde sıcaklık kaydetti. 

Hava sıcakları rekora doğru koşarken, Uludağ’da turizmciler en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Şubat ayında kayak sevdalılarının vazgeçilmez mekanlarından biri olan Uludağ’da karın erimesiyle toprak göründü.

 

‘BÖYLE BİR SEZONU İLK DEFA YAŞIYORUZ’

 

30 yıldır Uludağ’da görev yaptığını belirten Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, ilk defa böyle bir hava ile karşılaştıklarını söyledi. Usta, “Böyle bir sezonu böyle bir mevsimi ilk defa yaşıyoruz. Geçen yıl biz aralık ayında kış sezonunu yaşamaya başlamıştık. Bu sene ise geç açtık. Erken kapadık. Aşağı yukarı nereden baksanız 20 gündür kar yok. Kayak pistlerinde 6 santim kar kalınlığı var. Onlar da bölgesel olarak. Karların erimesiye her taraf su oldu. Türkiye için büyük bir kayıp yaşıyoruz” diye konuştu.

Diğer kış turizm bölgelerinde kayak yapıldığını belirten Usta, “Kendi insanlarımızı yurt dışına kaçırabiliyoruz. İnsanımızın kendi ülkesine önem vermesi gerekiyor. Tabi ki yetkililerin de bunun için ellerinde geleni yapması gerekir. Uludağ için de suni kar düşünülebilir. 20 gündür beklediğimiz kar yağışı belki yarın yağacak” diye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Uludağ’a günübirlik turlarla Arap turistler geliyor. Yaz mevsiminde 50 dereceyi bulacak sıcaklıklar sebebiyle Uludağ çam ormanları ve serin havasıyla da yazın bir çok bölgeye alternatif olarak düşünülüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X