Uludağ Büyükşehir ile vizyon kazanır

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, grubun geleneksel Uludağ buluşmasında “Uludağ’ın son yıllarda büyük sorunlar yaşadığını birinci ve ikinci bölgeyi ayrı ayrı iki bakanlığın yönetmesi problemlerin daha da artmasına neden oluyor. B

Uludağ Büyükşehir ile vizyon kazanır

Uludağ’ın tek elden yönetilmesi gerektiğini söyleyen Ali Ağaoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden Uludağ’da sorunlar yaşanıyor. Uludağ için “kayak merkezi” deniliyor ancak birinci bölge Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na, ikinci bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı. Burası kayak merkezi ise kayak merkezi için ne gerekiyorsa o yapılmalı. Palandöken ve Erciyes’e devletin çok güzel yatırımları oldu. Biz Ağaoğlu olarak bugüne kadar Uludağ’a 100 milyon dolar yatırım yaptık. Birinci bölgede oteller boş şimdi köpekler cirit atıyor. Uludağ’ın durumu ortada. Bu işin bir de sosyal boyutu var. Bugün gerçekten Uludağ’ın eteklerinde bir sürü köy var. Gidin o köylere Doğu’daki köylerden çok daha geri durumda. Otelimizde çalışan insanların yüzde 60’ı, yüzde 70’i civardaki köylerdendi. Burası civar köylerde çalışan insanlara iş ve aş kapısı. Uludağ’ı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kanunu ile idare edersen olmaz. Bırakın  Uludağ’ı Büyüşehir Belediyesi yönetsin.”

Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, birlikte mücadele vermenin daha yararlı olacağına dikkat çekti. Ağaoğlu, “Başkan Altepe’nin Uludağ’ın vizyon kazanması için büyük mücadeleler verdiğini görüyorum. Bizde Ağaoğlu grubu olarak aynı paralelde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X