Uludağ çileğine can suyu

Bursa’da yürütülen bir proje kapsamında yetiştirilerek çiftçilere dağıtılmaya başlanan tiago cinsi 700 bin çilek fidesinden elde edilecek ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.

Uludağ çileğine can suyu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa şubesi tarafından tiago cinsi çilek üretiminin artırılmasına yönelik proje kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

 

MÜSİAD Bursa Şubesinin Kültürpark’taki binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ekonomik kalkınma yolunda Bursa’ya büyük görev düştüğünü söyledi.

 

Bu çerçevede her bölgenin yapısına uygun kırsal kalkınma ve gelişme öncelikli stratejiler uyguladıklarını belirten Altepe, “Her alanda yatırımcıyı destekliyoruz. Şimdi ise özellikle dağ yöremize yönelik, üretimi düşen ve yurtdışında da pazarı bulunan bizim için önemli bir değer olan tiago çileğinin üretimi, fidelerin dağıtımı, takibi ve pazarlamasıyla ilgili projeyi yönetiyoruz” dedi.

 

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses de Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından ülkede belirsizliğin ortadan kalktığını ve büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

 

Proje ortaklarından Murat Bayazıt ise endüstriyel anlamda çok rağbet gören tiago çileğinin yıllar ilerledikçe düşen üretimini artırmak için yola çıktıklarını dile getirdi.

 

Daha önce dönüm başına 3 ton olan tiago çileği üretiminin 1 tona kadar düştüğünü ifade eden Bayazıt, şöyle konuştu:

 

“Fidelerin yorgun düştüğünü fark ettik. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizle yürüttüğümüz çalışmalarda 700 bin fide üreterek bugün itibarıyla dağ yöresindeki üreticilere dağıtmaya başladık. 3-4 yıl içinde kaybettiğimiz miktarı yerine koymayı planlıyoruz. Bu çileğin cinsi, Türkiye ve özellikle Bursa için çok önemli. Bu çilek, sofralıktan ziyade özellikle dünya pazarında dondurulmuş gıda sanayisinde, unlu mamullerde, reçel, marmelat ve dondurma ürünlerinde aranan ve rağbet gören, yapısı, kokusu ve tadı itibarıyla tercih edilen bir ürün olması dolayısıyla ülke ekonomimize yıllık 50 milyon avro civarında katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kaybolan bu değerimizi tekrar yerine kazandıracağımıza inanıyoruz.”

 

Konuşmaların ardından protokol, Altepe ve Gürses ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik tarafından imzalandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X