Uludağ İçecek’ten geleceğe yatırım

Uludağ İçecek’in Bursa Yenice Fabrikası’nda yer alan Ar-Ge Merkezi, Türkiye’nin içecek sektöründe Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmiş ilk Ar-Ge merkezi oldu.

Uludağ İçecek’ten geleceğe yatırım

ASLIHAN AYDIN

 

434 metrekarelik alanda, ürün geliştirme, mikrobiyolojik analiz gibi pek çok çalışmanın yürütüldüğü merkez, 2017 yılının kasım ayında tescillendi.

Uludağ İçecek, yaptığı son yatırım ve çalışmalar hakkında basın mensuplarına yönelik fabrika gezisi düzenledi. Firmanın İcra Kurulu Başkanı Mete Öz, burada yaptığı konuşmada, 2017 yılını 600 milyon lira ciro ile kapattıklarını belirterek, 308 milyon litre üretim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplam 40 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Öz, ‘’Ciromuzun yüzde 18’i ihracattan geldi.

Tesislerimizde tamamen otomasyona geçmiş durumdayız. Tesisimiz uzaktan yönetilebilecek özelliklere sahip. Birbiri ile konuşmayan makinemiz yok. Türkiye’de endüstri 4.0’a en yakın tesislerden biriyiz” dedi.

Ürün gamlarında  55 çeşidin yer aldığını ifade eden Öz, ‘’Diğer ülkelerin yerel tatlarına da önem veriyoruz. Türkiye’de satılmayan 12 çeşit ürünümüz mevcut. Taleplere göre esnek üretim yapıyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türkiye’de içecek sektöründe ilk Ar-Ge merkezini açan firma olduklarını dile getiren Öz, şöyle devam etti: ‘’Merkeze 10 milyon lira yatırım yaptık.

Bunun için 2015 yılından beri çalışmalar yapıyorduk. Üretim kapasitesine bir katkısı yok. Ancak biz kalite ve geleceğe yatırım yaptık. Ar-Ge ve kalite güvence bölümümüzde alanlarında uzman 80 kişi istihdam ediliyor.”

KORUYUCUSUZ  İÇECEK ÜRETİYORUZ

Mete Öz, aseptik dolum hattı yatırımlarına da değinerek, ‘’Bu sayede gazlı içecekleri koruyucusuz olarak üretebiliyoruz. Sistemi 2 yıl önce kurduk ve 1,5 yıl boyunca denemeler yapıldı.

Bu süre içinde 1 milyon Euro’nun üzerinde ürün zayiatı oldu. Gazsız ürünler koruyucu kullanmadan üretilebiliyordu. Ancak gazlı üretimde biz bir ilki gerçekleştirdik. Son 6 aydır üretime geçtik. Koruyucusuz ürün üretirken her şeye dikkat etmek gerekiyor.

Bu noktada mikrobiyoloji laboratuvarımızın önemi büyük” dedi. Öz, inovasyon çalışmalarına ve Ar-Ge merkezine toplamda 190 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini anlattı.

ŞEKER PANCARI KULLANIYORUZ

Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ise, üretimlerinde şeker pancarı kullandıklarına vurgu yaptı. Nişasta Bazlı Şekerin (NBŞ) ürünlerinde yer almadığının altını çizen Kızıl, “Şeker pancarı kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü içeceklerde lezzeti de etkiliyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X