Uludağ için 4 bakanlı çalıştay

Uludağ’ın geleceğini şekillendirmek amacıyla 4-5 Mart tarihleri arasında bir çalıştay düzenlenecek.

Uludağ için 4 bakanlı çalıştay

Çalıştaya, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılması bekleniyor.

 

Uludağ’ın yılın 365 günü faal olması ve halka açılmasını hedefleyen “4 Mevsim Uludağ Çalıştayı” planlama toplantısı Valilikte gerçekleştirildi. Vali İzzettin Küçük başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ve kurum müdürleri katıldı.

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA OLACAK

 

Çalıştayın Bursa’nın ve Uludağ’ın geleceğine önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirten Vali İzzettin Küçük; “Çalıştayda Uludağ bütün yönleriyle masaya yatırılacak. Uludağ’da parklanma, pist alanları ve benzer konularla ilgili BEBKA ile birlikte bir çalışma yaptık. Önemli mesafeler alındı ama kat edilmesi gereken daha önemli mesafelerin olduğu düşüncesindeyiz. Uludağ’ın gerçek marka değerine ulaşabilmesi için çalıştayları oldukça önemli buluyoruz” diye konuştu.

 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise; çalıştayda Uludağ’ın turizm aktivitelerinin çeşitlendirilmesi, markalaşma stratejileri, alt yapı faaliyetlerinin güçlendirilmesi gibi konuların ele alınacağını belirterek, “Bu oyunun bir parçası olan tüm kesimlerin fikirlerini paylaşacağı çalıştay, Zirve’nin yol haritasını belirleyecek” dedi.

Uludağ Çalıştayı, Devlet Planlama Teşkilatı Uzmanı Volkan Erkan moderatörlüğünde, tüm kurumların ve özel sektörün temsil edileceği ayrı masalarda ve raportörler eşliğinde gerçekleştirilecek. 2 günlük çalışma sonunda, bir sonuç raporu hazırlanacak. Uludağ’da Turizm aktivitelerinin çeşitlendirilmesi, Uludağ Milli Parkının markalaşma stratejileri, tanıtım eğitim ve bilinçlendirme, konaklama ve işletmelerin imkanlarının güçlendirilmesi gibi konuların da ele alınacağı Çalıştaya Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X