Uludağ OSB hedef büyüttü

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Başkanı Yunus Aydın, şehrin doğu yakasının kalkınması için çalışacaklarını ifade ederek, 1 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.

Uludağ OSB hedef büyüttü

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Aydın, dün Beyaz Değirmen Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında, Gürsu Organize Sanayi Bölgesi (GÜSAB) ile Kestel 2 Nolu Bölge’nin birleşimiyle meydana gelen Uludağ OSB’deki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Uludağ OSB’nin 20 bin çalışanı olan ve 500 milyon dolar ihracat yapan bir bölge haline geldiğini kaydeden Aydın, ”Bursa’nın üçüncü büyük OSB’siyiz. Burası şehrin doğu yakası için çok önemli. Özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel olarak da şehrin doğu yakasının gelişmesine çok büyük hizmetler edecek” dedi. 130 bin metrekarelik tarım arazisi vasfını yitirmiş ve tamamen kum depolarıyla dolu bir alan olduğunu dile getiren Aydın, ”OSB olarak, bu alanı temizleyeceğiz. O depo alanlarını tamamen yeşil alan haline getireceğiz. Yeni yönetimimizde bu dönem yüzde 95’i sanayici olan bir yapıyla hizmet edeceğiz. İhracatta ana hedefimiz 1 milyar dolar. Bu 10 yıllık hedefimizdi ama ben 5 yılda bunun gerçekleşeceğine inanıyorum” diye konuştu.

GENEL KURUL 1 TEMMUZ’DA

Aydın, 1 Temmuz’da genel kurul yapacaklarını belirterek, bunun sonucunda yeni yönetimin belirleneceğini vurguladı. Türkiye’nin en çevreci OSB’si olmak istediklerini de ifade eden Aydın, ”Son 3 ayda 3 bin fidan ektik. Kestel 2 Nolu Bölge bize yeni katıldı onun da tamamını yeşillendireceğiz” ifadesini kullandı.

ELEKTRİĞİ KESİLMEYEN TEK OSB

Yunus Aydın, Bakanlar Kurulu’nda görüşülmekte olan sanayi reform paketinde OSB’lerin kendi enerjisini üretmesiyle ilgili düzenlemeler de olduğunu belirtti. Eski mevzuata göre OSB alanının dışında hizmet edilemediğine ve yatırım yapılamadığına işaret eden Aydın, söz konusu düzenlemeyle bunun önünün açılacağını anlattı. Aydın, ”Şuan görüşmelerimiz devam ediyor. Biz de Hidro Elektrik Santralı (HES) ve rüzgar santralları olan bir OSB olacağız. Zaten Türkiye’de elektriği kesilmeyen tek OSB’yiz. Doğalgaz dönüşüm santralını kurdurduk. Bu santralın düşük barla çalışabilme özelliği var. Yeni dönemde 2 Nolu Bölge’deki bütün hatları da yer altına alacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X