Uludağ Üniversitesi ders programlarını güncelliyor

Uludağ Üniversitesi (UÜ) meslek yüksekokullarındaki ders programlarını sektörün ihtiyaçlarına uygun hale getiriyor.

Uludağ Üniversitesi ders programlarını güncelliyor

Öğrencilere güncel eğitim vermek konusunda girişimler başlatan üniversite yönetimi, ders programlarını güncelleyerek eğitimlerin sektörde karşılık bulmasını hedefliyor. 

UÜ meslek yüksekokulları ders programlarının, sektörel uygulamalara yakınlaştırılması ilkesi çerçevesinde güncelleştirme çalışmaları devam ediyor. Uygulamanın ilk gerçekleştirileceği program olarak tespit edilen “vergi ve muhasebe uygulamaları” programının güncellenmesi için yapılan hazırlıklar ara vermeden sürüyor. Bu hedef doğrultusunda gerçekleştirilen ‘Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı’nın toplantısı, Meslek Yüksekokulları (MEYOK) Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala ile birlikte ilgili bölüm yöneticilerinin katılımı ile yapıldı.

Toplantıda konuşan MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, yeni yönetim olarak alınan karar doğrultusunda Uludağ Üniversitesi’nin meslek yüksekokullarının tümünde öğrencilerine bundan böyle sektörün beklentileri doğrultusunda teorik ve pratik eğitimler verileceğini söyledi. Prof. Dr. Tayar, İŞKUR ile yapılan protokol kapsamında tüm öğrencilere alanlarıyla ilgili sigortalı ve maaşlı staj yapma ortamı hazırladıklarını da hatırlattı.

Müfredat konusunda titizlikle çalıştıklarını belirten Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala ise, “Öğrencilerimiz artık sadece teorik bilgiler öğrenmekle yetinmeyecek. Ücretli ve sigortalı bir firmada staj yapabilecek. Ayrıca üniversitede verilecek güncel eğitim ile sektörde uygulanan programlara da hâkim olacak. Böylelikle üniversitede aldığı eğitim ve staj imkânı ile mezun olduğunda çok daha kalifiye ve donanımlı bir personel olma imkânı yakalayacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X