Uludağ Üniversitesi Rektörü’ne istifa çağrısı

Uludağ Üniversitesi Rektör’ü Yusuf Ulcay tarafından yaz okulunun kaldırılması ve bütünlemelerin ertelenmesine yönelik kararına tepki göstermek için bütün fakültelerdeki öğrenciler ortak açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen öğrenciler, dün rek

Uludağ Üniversitesi Rektörü’ne istifa çağrısı

AYKUT GÜNGÖR

 

Yüzü aşkın öğrencinin bir araya gelerek yaptığı basın açıklamasına Ulcay’ın izin vermediğine değinen öğrenciler, Ulcay’ın kendileri ile ilgili soruşturma başlatacağı tehtidinde bulunduğunu ancak alınan bilimsellikten uzak karar nedeni ile zaten okullarının uzadığı için soruşturmanın bir anlam içermediğini anlattılar.

Üniversite’de 60 bin civarında öğrencinin okuduğunu ve bu karardan öğrencilerin tamamına yakınının etkilendiğini anlatan öğrenciler, özellikle son sınıfta olan ve mezuniyet bekleyen öğrencilerin art niyetli ve kasıtlı bu karar ile mezun olamayacağını, bu şekilde 5 bine yakın öğrencinin de mezuniyet hakkından mahrum kalacağını dile getirdiler. 

3. Nesil Üniversite olma iddiası ile yola çıkan ve hiçbir öğrencinin yararına olmayan senato kararları ile üniversiteyi öğrencilere bir zulüm alanı haline getirdiğini iddia ettikleri Rektör Ulcay’ın bir an önce istifa etmesini istediler.

3. Nesil üniversitenin yönetiminin yetersiz bir anlayışa teslim edilemeyeceğini söyleyen İlahiyat Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Kaan Karaköse, yıllardır finallerin hemen ardından yapılan bütünleme sınavlarının hangi gerekçe ile Eylül ayına alındığının 60 bin öğrenciye açıklanması gerektiğini kaydetti.

Tüm öğrenciler adına basın bültenini okuyan Karaköse, “Önce yaz okullarını kaldırıp öğrencileri başka üniversitelere yönlendirdiler. Farklı üniversitelerde yaz okulu almanın bedeli kendi üniversitenizde yaz okulu almanın maddi bedelinin 2-4 katı arası pahalı. Bu durum yetmez gibi bütünlemelerde Eylül ayına ertelendi. Sadece rektörün imzası olan son kararın amacı nedir. Hiçbir fikre değer vermeyen öğrencilerle iletişime girmeyen Ulcay ile ilgili yasalar önünde mağduriyetimizin giderilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. 2050 TL verince özel okul haasında formasyon eğitimi alabiliyorsunuz. Biz üniversite yönetimini sağduyulu davranıp zulümden başka bir amacı olmayan bu kararı geri çekmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X