Uludağ Üniversitesi SAYP’a katıldı

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı’na (SAYP) dahil oldu.

Uludağ Üniversitesi SAYP’a katıldı

Akademisyen ve sanayiciler, üretimde yüksek teknolojinin önemini UÜ’de masaya yatırdı. Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Sami Tüfekçi’nin katılımıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen ve iki gün sürecek Bilgilendirme ve Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) Günleri kapsamında SAYP protokolü de imzalandı. Böylece, ilk olarak ODTÜ, SSM, ASELSAN, ROKETSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen programa, UÜ de dahil olmuş oldu. Programla, savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve SSM’nin yönlendirmesiyle, savunma sanayi şirketleri ile üniversiteler arasındaki bilgi transferinin daha sistematik hale getirilmesi, savunma sanayi şirketlerinde çalışanlar tarafından üniversitelerde hazırlanan lisans üstü tezlerin, şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik olacak şekilde yapılandırılması ve savunma sanayi sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilmesi amaçlanıyor. 

NİTELİKLİ AR-GE ELEMANI

Programla ayrıca lisans üstü eğitim alacak öğrencilerin, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. SAYP kapsamında lisans üstü eğitim alan öğrenciler, işbirliği yapılan savunma sanayi kuruluşları tarafından istihdam edilecek. Araştırmacılar, protokollerle belirlenen alanlarda ve koşullarda ilgili sanayi kuruluşunda görev yaparken, üniversitelerde eğitimlerini de sürdürecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X