Uludağ Üniversitesi’nde FETÖ gözaltıları

Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda Uludağ Üniversitesi’nde çalışan 7 kişi gözaltına alındı. Ayrıca yapılan operasyonda gözaltına alınan UÜ çalışanlarından birinin evinde başka bir FETÖ üyesi daha gözaltına alındı.

Uludağ Üniversitesi’nde FETÖ gözaltıları

BÜLENT CİVANOĞLU / OLAY

Edinilen bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince, Uludağ Üniversitesi’nde çalışanlara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında akademisyenlerinde bulunduğu 7 üniversite çalışanı gözaltına alındı. 

Ayrıca operasyonda gözaltına alınan UÜ çalışanlarından birinin evinde başka bir FETÖ üyesi de yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan kişinin yanında, içinde 38 bin dolar ve bir müktar Türk lirası bulunan çantanın ele geçirildiği bildirildi.

 

Şüphelilerin, örgütün şifreli mesajlaşma programı “ByLock” kullandıkları, bazılarının örgüt elebaşının talimatlarına uyarak Bank Asya’ya para yatırdıkları belirtildi.

DEKAN DA GÖZALTINDA

(DHA) – Gözaltına alınanların arasında, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit’in de bulunduğu öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X