Uludağ Üniversitesi’nde ‘organik tarım’ eğitimi

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi, Türkiye’de organik tarımın tanıtımına katkı sağlamak, organik tarımda üretim ve tüketimi artırarak çevre ve insan sağlığının korunmasına katkıda bulunmak amacıyla “Organik Tarım Eğitimi” başlattı.

Uludağ Üniversitesi’nde ‘organik tarım’ eğitimi

Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, eğitimin başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, son yıllarda organik tarım konusuna vatandaşların ilgisinin arttığına işaret ederek, bu konuda gelen sorular ve talep üzerine Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sosyal Bilimler MYO, Karacabey MYO, Uludağ Üniversitesi Arıcılık Araştırma Merkezi, GTHB Bursa İl Müdürlüğü, Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu ve EKODER’in katkıları ile eğitim düzenlediklerini söyledi.

Organik tarımın tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla organik tarım biriminin 2000 yılında kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ak, 17 yıldır organik tarım konusunda eğitim ve üretim çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

Türkiye’de özellikle bitkisel ürünlerde organik tarımın gelişme gösterdiğini ancak, tüketici bilincinin gelişmemiş olması ve alım gücünün düşüklüğü nedeniyle bu tür ürünlerin önemli bir bölümünün ihraç edildiğini bildirdi.

Organik ürün üretiminde tüketimi daha fazla olan ürünlere öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ak, “Örneğin her gün tükettiğimiz ekmek, domates, soğan, yağ, süt, yumurta vb. ürünler daha fazla üretilmeli ve tüketilmelidir” dedi. 

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili de, son zamanlarda çevre kirliliği ile ilgili duyarlılıkların artmasının ardından, organik tarıma yönelişin olduğunu belirterek eğitimi düzenleyenleri kutladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X